Tuline kahju! Rasmus Mägi hooaeg on läbi

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Rasmus Mägi on alati silma paistnud väga intelligentse ja targa sportlasena.
Rasmus Mägi on alati silma paistnud väga intelligentse ja targa sportlasena. Foto: Tairo Lutter

400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi sel hooajal enam ei võistle. Muuhulgas ei näe teda heitlemas augusti keskel algaval EMil.

Mägi tunnistas tervisemuret ka juulis USAs Eugene'is toimunud MMil, kus ta jõudis küll finaali, aga leppis seal viimase ehk kaheksanda kohaga. «Eeljooksu ja poolfinaali järgselt tekkis tuharasse mingisugune aisting, millest me lõplikult jagu ei saanud. Mulle tundus, et täna (mõtles finaalipäeva 20. juulit – H. L) oli longe kogu aeg sees. Miski ei funktsioneerinud täielikult. See oli põhiline põhjus, miks jooks mitmes mõttes ebaõnnestus,» selgitas tugevalt longates pressitsooni jõudnud eestlane.

Tartust pärit kergejõustiklane ütles nüüd ERRile: «Eestis tehtud MRT uuring näitas, et vaagna tagumises osas vasakul pool on väsimusmurrule viitavaid signaale, mis tähendab siis seda, et EM-il startimine ka Teemantliiga finaalis osalemine on ebareaalsed.

Praegu on oluline võtta see aeg ja ravida probleem täielikult terveks. Prognoosime, et see võiks võtta aega kuskil 12 nädalat. Võib-olla saame treeningkoormusi progresseeruvalt suurendada kuskil kuuendast nädalast. Seda hooaega silmas pidades 12 nädalat ei ole, aga järgmist hooaega silmas pidades on see olemas.»

Mägi olnuks EMil kindel medalikandidaat. Sel hooajal Eesti rekordi 47,82ni viinud tõkkemees hoiab selle ajaga Euroopa hooaja edetabelis prantslase Wilfried Happio (47,41) järel teist kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles