Ukraina tippklubi treener näitas Putini toetajatest Türgi fännidele koha kätte (1)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Kiievi Dõnamo jalgpalliklubi peatreener Mircea Lucescu.
Kiievi Dõnamo jalgpalliklubi peatreener Mircea Lucescu. Foto: EPA/Scanpix

Kiievi Dõnamo jalgpalliklubi peatreener Mircea Lucescu jättis Meistrite liiga teise eelringi mängujärgsele pressikonverentsile minemata, sest vastasmeeskonna Fenerbahce fännid karjusid tribüünidel Venemaa presidendi Vladimir Putini nime. 

Türgi klubi fännid karjusid Putini nime pärast Dõnamo avaväravat. Ukraina meeskonna eest skoorinud Vitali Bujalski ei jäänud vastust võlgu ja tegi kätega Fenerbahce toetajate suunas kotka märki, mis on nende rivaali Besiktase sümbol.

Ukraina klubi peatreener Lucescu keeldus küll pressikonverentsile minemast, aga andis Türgi ajakirjanikele lühikese kommentaari.

«Meil oli kindel plaan, see töötas ja me võitsime. Aga sellist fännide käitumist ei saa aksepteerida. Ma ei osanud selliseid hüüdeid oodata. Sellest on väga kahju,» ütles rumeenlane.

76-aastane Lucescu on eeskätt tuntud Donetski Šahtari juhendamise eest. Vahemikus 2004-16 Ida-Ukraina tiimis töötanud peatreener võitis klubiga näiteks kaheksa Ukraina meistritiitlit ja Euroopa tugevuselt teise karikasarja, mis kandis toona nime UEFA Cup.

Seda, kui kõrgelt Lucescut Ukrainas hinnatakse, ilmestab ilmselt kõige paremini fakt, et ta on riigilt saanud kolm teenetemärki.

Dõnamo alistas Türgi klubi lisaajal 2:1 ja läks edasi Meistrite liiga kolmandasse eelringi, kus kohtutakse eelmise hooaja Austria hõbedameeskonna Grazi Strum.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles