Tartu tõi korvi alla Slovakkia koondise keskmängija

Postimees Sport
Copy
Tartu uus täiendus Tomáš Pavelka.
Tartu uus täiendus Tomáš Pavelka. Foto: Valencia Basket / Facebook

Tartu Ülikool Maks & Moorits lisas oma mängijate koosseisu 217 cm pikkuse ja 21-aastase Slovakkia koondislase Tomáš Pavelka, kes klubikorvpalli on seni mänginud Hispaania esiliigas.

Tartu peatreener Nikolajs Mazurs näeb noores slovakis potentsiaali. «Tomáš Pavelka on perspektiivikas mängija, kelle suurus ja visete blokeerimise vaist peaks meie korvialust korralikult kaitsma. Loodame, et stabiilse mänguajaga areneb ta mängijana järgmisele tasemele ja on meeskonnale kasulik,» sõnas Mazurs.

Slovakk Tomáš Pavelka korvpallitaust on seotud Tšehhi ja Hispaaniaga. GBA Praha Sparta süsteemis üles kasvanud Pavelka on alates 2018/2019 mänginud Hispaanias. Pärast kahte hooaega Valencia duubelmeeskonnas EBA liigas sai ta hooajal 20/21 Hispaania esiliigas (LEB Gold) TAU Castello särgis 23 mängu keskmisteks näitajateks 16 punkti ja 9 lauapalli. Eelmisel hooajal esindas ta samas liigas kahte klubi: Valencia eest tegi kaasa 11 mängu ning kogus neis keskmiselt 3,3 punkti ja 1,9 lauapalli. Poole hooaja pealt liitus ta Palma meeskonnaga ning sai seal 23 mängu keskmisteks 10,2 punkti ja 7,7 lauapalli.

Sel suvel on Pavelka esindanud ka Slovakkia meestekoondist. Neljas MMi kvalifikatsioonimängus olid tema keskmisteks näitajateks 3 punkti ja 3,5 lauapalli. Parima mängu tegi ta Läti vastu, visates seal 11 punkti ja võttes seitse lauapalli.

Tomáš Pavelka jõuab Tartusse augusti alguses ning saab alustada hooajaks ettevalmistumist. Meeskond koguneb täiskoosseisus augusti keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles