FOTO Kriisa treenib koondisega. Kas Arizona on andnud EMiks rohelise tule?

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: CARMEN MANDATO/AFP/Scanpix

Eesti Korvpalliliit jagas täna sotsiaalmeedias pilti koondisega treenivast Kerr Kriisast. Kas see tähendab, et lombi taga tugevas Arizona ülikoolis tudeeriv ja mängiv rünnakute dirigent saab oma kodumaad aidata septembri alguses algaval EM-finaalturniiril?

Postimees kirjutas mais, et Kriia koondisesuve kohal ripub küsimärk. Mängujuhil jäi seljataha väga korralik põhihooaeg, ent hüppeliigese vigastus varjutas hooaja lõppu ning polnud sugugi kindel, et ta pääseb Arizonast suveks Eestisse. Juuni lõpus ja juuli alguses peetud MM-valikmängudes Saksamaa ja Iisraeli vastu polnud Kriisat koondises.

Postimees küsis koondiste juhilt Raido Roosilt, kas Kriisa koondisetrennis müttamine tähendab, et Arizona tõke on EMi silmas pidades ületatud ehk kas ülikool lubab palluril finaalturniiril mängida, kui ta peaks Eesti peatreeneri Jukka Toijala valikusse mahtuma? «Lõpuni seda välja öelda ei saa,» andis ta mõista, et kivisse pole midagi raiutud, aga pigem on seis positiivne.

Eesti alustab EM-finaalturniiri 2. septembril Milanos Itaalia vastu. Lisaks mängitakse Ukraina (03.09), Horvaatia (05.09), Suurbritannia (06.09) ja Kreekaga (08.09). Play-off'i pääsevad alagrupi neli paremat.

Enne seda ootab aga tihe augustikuu. Kontrollkohtumistes astutakse kahel korral vastu Leedule, mängitakse ka Läti, Belgia ning Bosnia Hertsegoviinaga. Kuu lõpus jätkatakse MM-valiksarja Sloveenia ja Soome vastu.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles