GALERII JA VIDEO ⟩ Kümned tuhanded taanlased tervitasid Tour de France'i võitjat rahvuskangelasena

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy

Rattamaailma kuulsaima võistluse Tour de France'i ehk Prantsusmaa velotuuri võitnud Jonas Vingegaard võeti eile õhtul Taanis vastu rahvuskangelasena.

Jumbo-Visma võistkonna rattur tõi Taani pealinnas Kopenhaagenis välja kümneid tuhandeid inimesi, kes külvasid sportlase au ja kiitusega üle. Muide, Vingegaard on teine taanlasest Tour'i tšempion: 1996. aastal tõusis poodiumi kõrgeimale astmele Bjarne Riis.

Vingegaardi triumf oli seda magusam, et algas ju tänavune Tour just Taanis, kus sõideti kolm esimest etappi. Taanlased võtsid rattavõistluse palavalt vastu, sest etappidel oli väga palju pealtvaatajaid.

25-aastane Vingegaard lõpetas tänavuse võiduga Tadej Pogačari valitsemisajas Tour'il, sest sloveen oli parim nii 2020. kui ka 2021. aastal. Pogačar kandis ikoonilist kollast liidrisärki ka sel aastal, kuid Vingegaard võttis selle 11. etapi võiduga endale ning edestas lõpuks Pogačari 2.43. Kolmanda koha saanud Geraint Thomas jäi taanlasest maha juba 7.22.

Olgu öeldud, et artikli küljes olev video on tehtud Kopenhaageni kuulsas Tivoli lõbustuspargis, fotod aga linna keskväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles