Britid kardavad, et Kontaveidi ekstreeneri palganud tenniseässast saab Venemaa propaganda tööriist (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Emma Raducanu.
Emma Raducanu. Foto: POOL/AFP/Scanpix

Suubritannia politiikud hoiatavad oma 19-aastast tennisetaari Emma Raducanut, et ta võis venelasest treeneri Dmitri Tursunovi palkamisega teha väga suure vea. 

Eelnevalt juhendas Tursunov meie esireketit Anett Konteveiti, ent pärast Ukraina sõja algust muutus olukord keeruliseks. Juuni alguses teatati, et nende koostöö on lõppenud. Eelkõige toodi põhjuseks venelasest treeneri viisaprobleeme.

Huvitaval kombel tehti vahetust. Kontaveiti hakkas hiljuti juhendama Raducanu endine treener Torben Beltz ja brititari Tursunov. Tõsi, teine lahendus on tekitanud negatiivset vastukaja.

«Kreml kasutab seda suhtekorraldusliku trikina, nagu Suurbritannia ei hooliks Ukraina sõjast. Oleks tõesti kahju, kui Emma selle asjaga edasi läheks. Kutsun teda üles veelkord järele mõtlema, et ta mõistaks Putini barbaarse sõja hukka,» hoiatas vaskpoolsete Tööpartei liige Chris Bryant noort tennisisti Telegraph Sportile antud intervjuus.

Talle sekundeeris Suurbritannia digi-, kultuuri-, meedia- ja spordiosakonna juht Julian Knight: «Kohutav näha, et venelane juhendab Suurbritannia parimat tennisisti ja tõusvat tähte. Loodetavasti suudab LTA (tenniseliit) Emma õigele teele ja tegudele suunata.»

Andekas Raducanu tõusis komeedina tippu mullu septembris, mil ta võitis USA lahtised meistrivõistlused. Viimase aasta jooksul on Tursunov juba tema neljas juhendaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles