Moskva CSKA ähvardas omavoliliselt klubist lahkunud korvpallistaari

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kevin Pangos (palliga) ei suutnud esimesel katsel NBAs läbi lüüa.
Kevin Pangos (palliga) ei suutnud esimesel katsel NBAs läbi lüüa. Foto: Ken Blaze/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalli Euroliiga üle-eelmise hooaja üks säravamaid tegijaid Kevin Pangos on sattunud keerulisse olukorda.

Kanada koondise mängujuht tegi hooajal 2020/21 Peterburi Zeniti eest hiilgavaid esitusi. See tõi talle lepingu NBA klubi Cleveland Cavaliersiga. Pangosel ei õnnestunud aga ookeani taga läbi lüüa ja ta naasis Euroopasse. Vähemalt paberil.

Pangos sõlmis 23. veebruaril Moskva CSKAga 2024. aasta suveni kehtiva lepingu. Päev hiljem aga tungisid Venemaa väed Ukrainasse, misjärel hakkasid paljud sportlased, nende hulgas ka antud loo peategelane sealsetest klubidest väljapääsu otsima.

29-aastane pallur ei jõudnudki kordagi CSKA vormi selga tõmmata. Paar päeva tagasi sõlmis ta lepingu Milano Armaniga, ent Moskva armeeklubi pole sellega sugugi päri. 

«Pangos lõpetas omavoliliselt CSKAga lepingu ja võttis vastu Milano pakkumise. Pangos sõlmis veebruaris CSKAga kolmeaastase lepingu, aga Venemaale ei ilmunudki. Klubi kaalub võimalust nõuda kohtu kaudu kontrahtis ette nähtud väljaostu summat,» seisis CSKA ametliku avalduses.

Milano meeskond on kuuldavasti enda ridadesse meelitamas ka teist Venemaa suurklubi tegijat Johannes Voigtmanni. Kummagi eest ei soovita aga väljaostu summat tasuda. Itaallased on pöördunud abi saamiseks Rahvusvahelise korvpalliliidu FIBA poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles