Kalev/Cramoga liitus tummise CVga Läti koondislane

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Martins Meiers (palliga) kuulub kindlalt ka Läti koondise ringi.
Martins Meiers (palliga) kuulub kindlalt ka Läti koondise ringi. Foto: Edijs Palens/zumapress.com/Scanpix

Kalev/Cramo korvpallimeeskond teatas, et nendega liitub 31-aastane Martinš Meiers.

«Kireva karjääriga 208 cm pikkune ning 31-aastane keskmängija tuleb laenule Prantsusmaa meeskonnast Chalon. Karjääri alustas lätlane BK Ventspilsi ridades, kus ta aastatel 2009–2014 veetis kokku neli hooaega, vahepeatustega Liepajas ja Mitteldeutscher BCs (Saksamaa),» seisab pressiteates.

Edasi viis mängumehe karjäär VEFi, kus ta oli kaks hooaega. Järgnes leping väga tugeva Kaasani UNICSiga, kust Meiers aga pärast kaht mängu kaheks aastaks Krasnojarski Jenisseisse siirdus.

2019. suvel liikus Läti koondislane Montenegrosse Buducnost Voli meeskonda. Pärast kesist hooaega ABA liigas naasis ta VTB Ühisliigasse, sõlmides lepingu Astanaga. Poole hooaja pealt ostis Prantsusmaa meistriliiga sats Chalon aga tsentri üle. Seal veetis ta järgmised kaks hooaega.

Hooajal 2021–2022 kuulus Meiers laenulepinguga Poola meeskonnaga Wroclawi Slaski ridadesse.

Kalev/Cramo peatreeneri Heiko Rannula sõnul otsiti kaua ühte traditsioonilist pikka ja ühte kaitsele ning lauavõitlusele orienteeritud mängijat. Kui selgus, et Martins on saadaval, keskenduti täielikult temale.

«Tal on kõrgel tasemel mängimise kogemused ja kvaliteet, mis annab meeskonnale tugeva lisakäigu. Tegemist on mängijaga, kelle peale saab rünnakut üles ehitada,» ütles Rannula.

Meiers on tagameeste Oleksandr Kovliari, Wes VanBecki, Alterique Gilberti kõrval neljas välismaalane. Lisaks on käed löödud eestlaste Martin Dorbeku, Artur Konontšuki, Tanel Kurbase, Taavi Jurkatamme ja Hugo Toomiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles