Šokk-kaotuse saanud Kontaveit: ma polnud kohal, vaimselt oli väga raske (3)

Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: CATHRIN MUELLER/REUTERS/SCANPIX

Eelmisel nädalal Hamburgis toimunud WTA 250 taseme turniiril finaali jõudnud Anett Kontaveit (WTA 2.) sel nädalal sama tempu korrata ei suutnud.

Eestlanna jõudis Prahas toimunud sama tasemega üritusel küll võrdlemisi muretult veerandfinaali, kuid seejärel sulges neutraalse lipu all võistlev Anastassia Potapova (WTA 49.) üpriski kindlalt Kontaveidi tee, võites vastasseisu 6:1, 6:1.

Tulemus on seda šokeerivam, et kõigest nädal tagasi oli eestlanna 21-aastasest vastasest 6:3, 7:5 üle olnud. Tõsi, siis kohtuti saviliival, mida Kontaveit matši eel ka esile tõi.

«Mängisime eelmisel nädalal Hamburgis, aga teisel pinnasel. Saab olema natuke teistsugune [mäng]. Tema vastu on alati keeruline, ta on hea ja agressiivne mängija. Pean olema valmis kõvadeks löökideks ja pikkadeks punktideks nagu Hamburgis,» prognoosis Kontaveit.

Täpselt nõnda ka läks, kuid selle erinevusega, et kui liiva peal õnnestus Eesti esireketil venelanna löökidele vastata, siis kõva kattega pinnasel lendasid Kontaveidi pallid pikaks. Sellest tulenevalt võitis Potapova avaseti juba 23 minutiga.

Muutust ei toonud ka teine vaatus. Kui üksikud momendid välja arvata, siis korralikult Eesti esireket mängu sisse ei saanudki. See võimaldas venelannal teenida karjääri teise esikümne mängija skalbi – esimene pärines 2019. aastast, kui Potapova oli 6:4, 6:2 üle toonasest maailma viiendast reketist Angelique Kerberist – ning edeneda 49 minuti järel poolfinaali.

Kontaveit tunnistas pärast kohtumist Postimehele, et täna polnud lihtsalt tema päev. «Vastane mängis suurepäraselt, aga ma polnud ise kohal. Tundsin end vaimselt väsinult. Eelmine nädal jättis mulle jälje. Ma ei esinenud kõrgeimal tasemel,» viitas ta alles laupäeval lõppenud Hamburgi mõõduvõtule.

Tagasi üles