16-aastased Eesti kergejõustikutalendid võitsid olümpiafestivalil kaks hõbedat

Postimees Sport
Copy
Hõbemedalistid seitsmevõistleja Viola Hambidge ja teivashüppaja Karl Kristjan Pohlak.
Hõbemedalistid seitsmevõistleja Viola Hambidge ja teivashüppaja Karl Kristjan Pohlak. Foto: Anna-Liisa Kärson / EOK

Slovakkias Banska Bystricas toimuval Euroopa noorte olümpiafestivalil võitis Eesti kaks hõbemedalit kui teise koha said nii seitsmevõistleja Viola Hambidge kui teivashüppaja Karl Kristjan Pohlak.

Avapäeva järel neljandal kohal olnud 16-aastane Viola Hambidge kogus lõpuks 5383 punkti. Isiklikule rekordile jäi ta siiski 89 punktiga alla.

«Need kaks päeva olid nagu Ameerika mäed. Ei alanud nii nagu ma tahtsin, aga järgmised alad läksid paremini. Teadsin, et olen võimeline kolmandaks tulema, aga teist kohta ei oleks osanud oodata,» ütles Hambidge.

16-aastane Karl Kristjan Pohlak võitis hõbemedali teivashüppes tulemusega 4.90. Ta proovis ka korra kõrgust 4.95 ja tegi ka kaks katset kõrgusel 5 meetrit, kuid need jäid tal ületamatuks. Lõpuks jagas Pohlak hõbemedalit kreeklase Pavlos Kriarasega, kes ületas samuti 4.90.

«Lootus medalile oli, aga pigem arvasin kolmandat kohta, kui vaadata teiste isiklikke rekordeid ja enda varasemaid võistlusi. Ülimalt edukas võistlus – 15 sentimeetriga isiklik rekord,» ütles Pohlak.

Kuigi Banska Bystricas on olnud kuumalaine, hakkas teivashüppe ajal tibutama.

«Vihmasadu mind eriti ei mõjutanud. Natuke sabistas, aga olin selleks valmistunud,» lisas võistluse ajal olümpiavõitja Erki Noolelt näpunäiteid saanud Pohlak.

Esikümnekohti võideti kergejõustikus veelgi. Ron Sebastian Puiestee oli kaugushüppes tulemusega 6.54 kuues, Benjamin Rannik kettaheites nii teisel kui kolmandal katsel heidetud 49.95-ga kaheksas.

Naiste Väike-Rootsi teatejooksus said Maia Toomsalu, Miia Ott, Livia Filipozzi ja Hedi Andre oma eeljooksus ajaga 2.16,61 kolmanda koha, paraku see edasi ei viinud. Kõrgushüppes jäi vigastusega võidelnud Valeria Smirnovale kirja 1.65 ning ta sai 11. koha.

Ujumises jõudis Egle Salu 100 meetri rinnuliujumises finaali, kus sai ajaga 1.12,08 neljanda koha.

«Olen veidi pettunud, sest oleksin võinud ujuda lähemal hommikusele isiklikule rekordile 1.11,76,» ütles Salu.

Kirke Madar pääses 50 m vabalt poolfinaalist isikliku rekordiga 26,65 finaali, kus sai seitsmenda koha ajaga 26,71. Miriam Jürisoo sai 36. koha. Mirtel Merimaa, Egle Salu, Miriam Jürisoo ja Kirke Madar püstitasid uue juunioride Eesti rekordi 4×100 m kombineeritud teateujumises ajaga 4,24.03. Sellega teeniti 10. koht. Lisaks tüdrukutele olid stardis ka 4×100 m kombineeritud teateujumises poisid (Kennert Jõgis, Artjom Alteberg, Ilja Alimov, Nikita Kazarevski), kes diskvalifitseeriti.

Eestlaste võistlused Euroopa noorte olümpiafestivalil on sellega lõppenud. Eesti koondis võitis kolm medalit. Kolmapäeval tõi Eestile esimese medali Heti Väät, kes saavutas odaviskes tulemusega 49.95 m teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles