Vormel 1 sarja tõusev täht jõudis Ungaris järjekordse verstapostini

Toimetas Karl Juhkami
Copy
George Russell andmas pärast ajasõidu võitu intervjuud.
George Russell andmas pärast ajasõidu võitu intervjuud. Foto: Lisa Leutner

Vormel 1 sarja Ungari GP-le stardib parimalt lähtekohalt Mercedese sõitja George Russell.

Britt näitas head minekut kohe esimesel kvalifikatsioonisessioonil, kus jäi alla vaid tiimikaaslasele Lewis Hamiltonile. Teisel sessionil oli Mercedeste hoog veidi nigelam ning esimesed kaks kohta hõivasid Max Verstappen (Red Bull) ja Charles Leclerc (Ferrari). 

Viimasel kolmandal sessionil tabasid valitsevat maailmameistrit aga tehnilised viperused, mistõttu sai ta kirja alles paremuselt kümnenda aja. Leclerc oli küll enda ülesannete kõrgusel, kuid sel korral piisas sellest vaid kolmandast kohast. 

Teise aja sõitis välja teine Ferrari sõitja Carlos Sainz juunior ning esimese George Russell. «Olen üle mõistuse õnnelik. Täiesti pöörane. Kiire ring oli lihtsalt ovaline. Kui tulin üle finišijoone ja nägin, et platseerusin esimeseks, siis see oli lihtsalt imeline tunne,» otsis 24-aastane britt karjääri esimese ajasõidu võidu järel sõnu.

Russelli jaoks oli tegemist siis järjekordse verstapostiga oma karjääris. F1-sarja esimese poodiumikoha teenis ta aasta tagasi, kui finišeeris pöörasel Belgia GP-l teisena. 

Mehe karjääri esimene kiire ring pärineb aga koguni kahe aasta tagusest ajast, kui ta asendas Bahreinis koroonaviirusega nakatunud Hamiltoni ning lõpetas üheksandana.  

Ungari GP ajasõidu tulemused:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles