Fantastiline sõnavaling: reeturiks peetava Ukraina jalgpalluri kõik patud loeti otse-eetris ette

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ivan Ordets Saksamaa jalgpalliklubi Bochumi treeningul.
Ivan Ordets Saksamaa jalgpalliklubi Bochumi treeningul. Foto: IMAGO/RHR-Foto/Scanpix

12 korda Ukraina jalgpallikoondist esindanud Ivan Ordets saab sünnimaal kriitikat.

30-aastane keskkaitsja on pärit Donetski oblastist ning tema mängijaõigused on Moskva Dinamo käes. Praegu esindab ta laenulepingu alusel aga Saksamaa klubi Bochumit, kes kohtus eile Saksamaa karikasarjas Berliini Viktoriaga ja võitis 3:0.

Striimimisplatvorm Megogo näitas kohtumist otseülekandes ning kommentaatorina tegutsenud Serhii Lukjanenko ei hoidnud Ordetsist rääkides oma tundeid tagasi. 

«Tal on Ukraina pass, kuid teda ei saa ukrainlaseks nimetada,» alustas ta. «Ta siirdus 2019. aastal Mosvka Dinamosse. Pärast seda, kui Venemaa annekteeris Krimmi, pärast seda, kui Venemaa alustas sõda, otsustas ta minna mängima selle riigi pealinna. 2021. aastal julges ta lepingut pikendada.

Pärast Venemaa [tänavu] 24. veebruaril alustatud sissetungi jäi Ordets Moskvasse ja me kõik nägime videoid ja pilte, kuidas ta tähistab Moskva ööklubis hooaja lõppu. Samal ajal pommitati tema kodulinna Volnovahat maatasa.

Ivan Ordets, Ukraina reetur, mängib Bochumi keskkaitses numbri all 20. Vaatame täna tema võistlusdebüüti selle võistkonna eest.»

Kui Ordets vahetati 71. minutil puhkama, asetas Lukjanenko tordile kirsi: «Lõpuks võetakse ta väljakult ära. Ärgu ta arvaku, et Ukraina unustab tema käitumise. Võimatu on teda kutsuda ukrainlaseks, vahet pole, milline on ta pass. Nüüd on Bochumil väljakul 11 inimest. Enne oli kümme ja üks arusaamatus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles