«Teate Serhi Bubkat?» Ukraina spordiboss jälle tule all, sest ignoreeris välisriigi abikätt (3)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Serhi Bubka.
Serhi Bubka. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Teivashüppelegend Serhi Bubka on Ukraina Olümpiakomitee president, kes on saanud alates Venemaa sissetungist palju kriitikat. Ning nagu juba vanad eestlased teadsid: seal, kus on kriitikat, sinna tuleb juurde.

Eeskätt on 58-aastasele Luhanskist pärit kunagisele kergejõustiklasele valmistanud probleemi Venemaa sissetungi hukkamõistmine ja Venemaa agressorriigiks nimetamine. 

Nüüd selgus aga, et Lõuna-Korea bobikelgu- ja skeletoniliit kirjutas sõja alguses Bubkale ja pakkus, et nad võtavad oma kulul ja piiramatuks ajaks enda juurde 20 Ukraina skeletoni- ja bobikelgusõitjat.

Abivalmis lõunakorealased lisasid, et on nõus aitama ka teiste alade Ukraina sportlastel Lõuna-Korea vastavate alaliitudega kontakti leida, et nemadki Aasia riiki sõja eest minema toimetada.

Probleem seisneb aga selles, et Bubka lubas oma otsusest teada anda, kuid lõunakorealased ei kuulnud temalt kippu ega kõppu. Nad kirjutasid Bubkale veel kolm-neli korda, kuid ei saanud vastust.

Portaaliga Tribuna vestelnud Ukraina skeletonisõitja Vladõslav Heraskevitš on Bubka tegevusetuse pärast mõistagi väga pettunud. «Miks oli nii raske vastata või suunata küsimus meie alaliitu, et sportlased saaksid abi?» küsis ta.

Muide, abipakkumine jõudis Ukraina alaliiduni siis, kui lõunakorealased küsisid neilt, kas nad teavad sellist inimest nagu Serhi Bubka.

Heraskevitši sõnul tundis ta suurt häbi, kui üritas märtsi alguses abikätt ulatanud lõunakorealastele selgitada, miks Bubka ei vastanud. «Ütlesin, et küllap oli tal kiire. Samas oleks põnev tema vastust kuulda. Huvitav, kui palju üldse oli selliseid abipakkumisi? Kui palju sportlasi ei saanud võimalust treenida heades tingimustes, sest Bubkal pole aega kirjadele vastata?»

Õnneks saab lugu aga ilusa lõpu, sest Heraskevitši sõnul on ukrainlased lõunakorealastega kokkuleppele jõudnud. «Kohtusime, õppisime üksteist tundma ning arutasime asju detailselt. Muidugi langetame kõik otsused olümpiakomiteeta,» kinnitas 23-aastane sportlane.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles