Ennast EMilt sisuliselt välja lugenud kümnevõistluse maailmarekordiomanik mõtles ümber

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kevin Mayer.
Kevin Mayer. Foto: Aleksandra Szmigiel/REUTERS/Scanpix

Nädal tagasi USAs Oregonis kümnevõistluse maailmameistriks kroonitud Kevin Mayer ütles varem, et ta ei osale 99-protsendilise tõenäosusega 15. augustil algaval Müncheni EMil, kuid mõtles siiski ümber.

Värske maailmameister on viimastel hooaegadel võidelnud vigastustega ning sageli ta üle ühe kümnevõistluse aastas ei teegi. Tänavu tuleb sellele siiski erand.

«Sinna oleks ohtlik minna, sest on risk viga saada. Suured eesmärgid on 2023. aastal toimuv Budapesti MM ja kahe aasta pärast peetav Pariisi olümpia,» ütles ta Eurosportile. Nagu näha, siis see risk teda ikkagi ei heiduta.

Paberil on Mayer EMil raudkindel soosik. Tema puudumise korral olnuks kullavõimalus kindlalt ka Münchenisse sõitvatel Eesti dekatleetidel. Mayeri nimel on kümnevõistluse maailmarekord, milleks on 9126 punkti.

Münchenisse on praeguse seisuga sõitmas kvalifikatsiooniperioodi (alates 2021. aasta jaanuarist) esinumbrina Karel Tilga, kes kogus mullu kevadel 8484 punkti. Maicel Uibo on selles listis neljas (8425), Janek Õiglane (8405) viies.

MMil käinud meestest oli Mayeri järel parim eurooplane Niklas Kaul, kes kuuendana lõpetades edestas vahetult Uibot vaid üheksa silmaga. Tänavust hooaega vaadates võiks nemad olla ehk kaks suuremat soosikut, ent 8400–8500 punkti potentsiaaliga sportlasi leidub kõvasti.

Oregonis ei osalenud näiteks Thomas Van der Plaetsen (8430) ja Simon Ehammer (8377). Päris ära ei saa unustada ka kogenud sakslasi, 35-aastast Arthur Abelet (kvalifitseerus tiitlikaitsjana, kogudes 2018. aastal 8431 punkti) ja neli aastat nooremat Kai Kazmirekit (8272). 

Viimati võideti EMi kuld 8431 punktiga, pronksi hind oli 8290 silma. Enne seda, 2016. aastal läks esikohaks tarvis vaid 8218 punkti, poodiumi madalaimale astmele aitas 8153 silma.

Tõsi, tänavusel EMil osalejate nimekiri pole veel lukus. Küsimärke leidub ka Eesti ridades. Eesõigus on Uibol, Tilgal ja Õiglasel, ent lõpliku valiku langetab juhatus ilmselt tuleva nädala hakul olenevalt sportlaste tagasisidest. Täpsemalt saab taustast lugeda siit.

Müncheni EMil on kümnevõistlus kavas kohe esimestel päevadel, 15. ja 16. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles