Lõiv jäi karjääri raskeimates oludes napilt MK-etapi esikümnest välja

Postimees Sport
Copy
Janika Lõiv.
Janika Lõiv. Foto: Keno Derleyn

Ameerika Ühendriikides Snowshoes jätkunud maastikuratturite MK-sarja etapil pälvis valitsev Eesti meister Janika Lõiv karjääri raskeimates tingimustes peetud olümpiakrossis 11. koha.

Seitsmeringiline võidusõit algas kuivalt, kuid poolel võistlusmaal hakkas sadama vihma, mis muutis rajaolud järjest libedamaks. Karjääri esimese olümpiakrossi MK-etapivõidu teenis vigadeta sõitnud šveitslanna Alessandra Keller ajaga 1:24.35. Veel viimasele ringile minnes juhtis võidusõitu aga hoopis rootslanna Jenny Rissveds, ent ta kukkus teist korda võistluse jooksul raja algusosas ning kaotas seejärel finišisse jõudes võitjale 37 sekundiga. Kolmanda koha teenis MK-sarja üldarvestuses esikohale kerkinud Anne Terpstra (+0.50).

Lõiv tunnistas peale võistlust, et tegemist oli tõenäoliselt tema karjääri raskeimates oludes peetud võistlusega. Finišis kaotas ta võitjale viie minuti ja 27 sekundiga. 35 naise konkurentsis andis see kõrge 11. tulemuse.

«Raske võistlus oli. Ilmastikuolud olid keerulised ning rehvivalikut oli raske teha. Rada oli juba eelmiste päevade treeningutes väga halvaks muutunud ja mõned kohad olid väga raskesti läbitavad,» rääkis Lõiv. «Minul kukkumisi polnud, aga esimesed neli ringi kukuti täpselt minu ees ja pidin palju allamäge lõike jooksma – kaotasin sellega palju aega. Lisaks ei pidanud ka mu tehnika vastu. Viimastel ringidel polnud enam pidureid ja käigud ei töötanud.»

MK-sarja üldarvestuses on liidriks kerkinud Terpstral seitsme etapiga kogutud 1430 punkti. Teist kohta hoiab Rebecca McConnell (1422 punkti) ja kolmandat Keller (1312). Lõiv on 609 punktiga 17. positsioonil.

Eliitmeeste sõidus teenis esikoha hispaanlane David Valero Serrano, talle viie sekundiga kaotas prantslane Titouan Carod ja 11 sekundiga itaallane Luca Braidot. MK-sarja liidrina jätkab šveitslane Nino Schurter (1342), teist kohta hoiab rumeenlane Vlad Dascalu (1227) ja kolmandat Lõuna-Aafrika Vabariigi maastikurattur Alan Hatherly (1210).

Maastikuratturite MK-sarjas on sõita veel kaks etappi. Järgmine toimub 6.–7. augustini Kanadas Mont-St-Anne’is ja viimane 3.–4. septembrini Itaalias Val di Soles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles