Üks maailmameister läinud, teine tuleb asemele: Aston Martin toob Vetteli asemele järgmise vanameistri

Copy
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: Anna Szilagyi/AP/Scanpix

Aston Martini F1-tiim andis teada, et on löönud 2023. aastaks käed tänavu Alpine'i esindava Fernando Alonsoga.

Aston Martini F1-tiim andis täna teada, et on sõlminud mitmeaastase lepingu kahekordse maailmameistri Fernando Alonsoga, kes liitub meeskonnaga alates tulevast hooajast. Sellega täidab ta neljakordse maailmameistri Sebastian Vetteli jäetava tühimiku, kes hooaja lõppedes karjääri lõpetab.

«Aston Martini tiim näitab energiat ja pühendumust, et võita ja on seetõttu F1-sarjas üks põnevamaid meeskondi,» sõnas 41-aastane Alonso Aston Martini pressiteate vahendusel. «Mul on endiselt nälg ja ambitsioon, et esiotsas võidelda ja tahan olla osa organisatsioonist, mis on keskendunud õppimisele, arenemisele ja edule. Kõik mõistame, et etteotsa jõudmiseks on vaja palju teha ja peame kõik oma energiat koos rakendama, et kiirust leida.»

«Ma tean ja imetlen Fernandot palju aastaid ja on alati olnud selge, et ta on minusugune võitja. Ma olen pühendanud ennast parimate inimeste kokkuviimisele ja õigete ressursside ja organisatsiooni arendamisele, et saavutada selles ülimalt võitluslikus spordis edu ja need plaanid võtavad Silverstone'is kuju,» ütles tiimi omanik Lawrence Stroll.

Alonso on karjääri jooksul saanud kirja 346 starti ja võitnud 32 sõitu. Poodiumile on hispaanlane jõudnud lausa 98 korral. Aastatel 2005–2006 krooniti ta Renault tiimis sõites ka maailmameistriks. Tänavu hoiab ta üldarvestuses 41 silmaga 10. kohta.

Tagasi üles