Vahva! Kristian Kullamäe liitus Leedu tippklubiga

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kristian Kullamäe (palliga).
Kristian Kullamäe (palliga). Foto: Madis Veltman

Eesti korvpallikoondise tagamängija Kristian Kullamäe sõlmis lepingu Leedu klubi Panevėžyse Lietkabelisega.

Klubi annab oma kodulehel teada, et nad lõid 23-aastase ja 194 cm pikkuse Kullamäega käed üheks aastaks. Lisaks eestlasele on Lietkabelis lepingud sõlminud kümne mängumehega, peatreenerina jätkab serblane Nenad Čanak.

Leedu meistrivõistluste kõrval saab Kullamäe end uuel hooajal proovile panna ka hea tasemega EuroCup'is, kus Lietkabelis kuulub A-alagruppi. Põhihooajal tuleb teiste hulgas madistada tugevate Bursaspori, Ljubljana Cedevita Olimpijaga ja Badalona Joventutiga.

Lietkabelise jaoks oli eelmine hooaeg klubi ajaloo üks paremaid. Teine koht saadi nii karika- kui ka meistrivõistlustel ning meistrivõistluste poolfinaalseerias alistati Leedu au ja uhkus Kaunase Žalgiris. Finaalseerias jäädi alla Vilniuse Rytasele.

Endise korvpalluri Gert Kullamäe poeg mängis alates 2019. aastast Hispaanias. Eelmise hooaja veetis ta meistrivõistlustel mänginud Burgose San Pablos, kus olid tema keskmised näitajad 15 mängu jooksul 3,3 punkti, 1,5 korvisöötu ja 1,1 lauapalli. Meistrite liigas sai ta nelja mänguga keskmiselt kirja 8,8 punkti ja 1,8 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles