Tublisti servinud ja tõrjunud Kanepi alustas USA turneed võidukalt (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/Scanpix

Tennisekarussell on koondunud Põhja-Ameerikasse, kus mängitakse kõval väljakukattel turniire valmistumaks aasta viimaseks suure slämmi võistluseks ehk USA lahtisteks. Kaia Kanepi (WTA 37.) alistas Citi Openi WTA-turniiri avaringis 6:3, 6:3 Greet Minneni (WTA 99.).

USA pealinnas Washingtonis mängitaval turniiril kulus eestlannal belglanna alistamiseks üks tund ja 22 minutit. 

Avasetis haaras Kanepi ohjad neljanda geimiga, kus tal õnnestus Minneni pallingugeim murda ning 3:1 juhtima asuda. Ta võitis ka belglanna järgmise servigeimi ning kuigi lasi 5:1 eduseisult Minnenil ise korra murda, polnud keskeurooplannal rohkemaks jaksu.

Teine sett algas mõlemapoolse murdega ning otsustavad hetked jäid seti teise poolde. 3:3 viigiseisult murdis Kanepi Minneni servi nulliga ning oli seda tegemas ka viimases geimis, kuid belglanna võitles tasamänguni. Kanepi jätkas aga hästi ning kallutas neljanda matšpalliga kohtumise enda kasuks.

Statistikat vaadates torkab silma, et kui Kanepi servis korralikult, siis Minnenil oli pallinguga probleeme. Eestlanna sai kirja seitse ässa – aga ka seitse topeltviga –, belglanna jäi ässade osas kuivale. Kanepi võitis esimeselt servilt 63 ja teiselt 56,7 protsenti punktidest, Minneni vastavad näitajad olid 56,3 ja 35,5. See näitab ka seda, et Kanepi tõrjus hästi.

Teises ringis kohtub kuuenda asetusega Kanepi hiinlanna Zhu Liniga (WTA 97.), kes tegi avaringis 6:4, 6:3 Harriet Dartile (WTA 85.). Mäng toimub Eesti aja järgi kas kolmapäeva õhtul või neljapäeva esimestel tundidel. Naised pole omavahel varem kohtunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles