MM-hooaja punktipanija võib varsti naasta WRC-sarja

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja Tommi Mäkinen tähistamas 2018. aasta ralli võitu. Toonane võidumees Latvala on nüüd Mäkineni asemel Toyota tiimipealik.
Jari-Matti Latvala (vasakul) ja Tommi Mäkinen tähistamas 2018. aasta ralli võitu. Toonane võidumees Latvala on nüüd Mäkineni asemel Toyota tiimipealik. Foto: WILLIAM WEST/AFP/Scanpix

Austraalia ralli võib 2024. aastal MM-kalendrisse naasta. Võistlus oli viimati MM-sarjas aastal 2018 ning pani MM-hooajale punkti vahemikus 2016–18.

MM-sarja turunduspoole eest hoolitseva WRC Promoteri võistluste direktor Simon Larkin ütles Uus-Meremaa väljaandele Stuff, et Promoter on Austraaliaga läbirääkimistes ning nad otsivad uut valitsuspartnerit.

Kui Austraalia ralli baseerus alguses riigi lääneosas Perthi lähedal, siis 2009. aastaks mindi Kagu-Austraaliasse New South Walesi. Kaks aastat hiljem koliti ralli Coffs Harbourisse. See koht tekitas rallikarussellile peavalu, sest on suurlinnadest kaugel ning rallil ei käinud palju pealtvaatajaid.

Austraalia meedia sõnul on Larkini jutt «uuest valitsuspartnerist» üllatav, sest pikalt spekuleeriti, et Coffs Harbouri asemel kolib ralli Bathursti, mis asub samuti New South Walesis.

Larkin lisas, et Promoter ei soovi Austraalia ja Uus-Meremaa rallit kordamööda pidada, samuti pole kõne all võistluste toimumine teineteise järel. See poleks transpordile kuluva aja tõttu lihtsalt praktiline. Samas toonitas Larkin, et Austraalia naasmine ei tähendaks ilmtingimata Uus-Meremaa etapi kadumist MM-sarjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles