Rovanperä tohutu edu täidab soomlaste taskuid

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kalle Rovanperä tunamullusel Keenia MM-rallil.
Kalle Rovanperä tunamullusel Keenia MM-rallil. Foto: Toyota GAZOO Racing

Kalle Rovanperä on tänavu võitnud seitsmest MM-rallist viis ja liigub vääramatu kursiga karjääri esimese maailmameistritiitli suunas. Soomlase tohutu edu aitab kodust MM-rallit.

Soome MM-etapp algab sel neljapäeval ning võistluse finantsjuht Markus Häkkinen rääkis Iltalehtile, et Rovanperä edu on selgelt piletimüüki tõstnud. Lisaks läheb soomlaste veebipoel hästi nädalavahetustel, kus Toyota piloot MM-sarjas särab.

Suured publikunumbrid on korraldajatele seda olulisemad, et viimasel kahel aastal on ralli majanduslik pool saanud koroonapandeemia tõttu tagasilööke. Tunamullu jäi võistlus üldse ära, mullu korraldati see oktoobris ehk erakordselt hilja.

Tänavu pole aga publikule piiranguid, ralli toimub taas tavapärasel suvisel ajal ning MM-sarjas kihutab Soomes väga menukas sõitja. Häkkinen loodab, et Rovanperä populaarsusega õnnestub korraldajatel kahe viimase aasta kahjum tagasi teha.

Viimase kuue etapi eel on Rovanperä edu lähima jälitaja Thierry Neuville'i ees 83 punkti. Ott Tänak on 77 silmaga neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles