Legendaarsel hokimehel oli venelaste kohta nii krõbedaid sõnu, et intervjuud ei lastud eetrisse (3)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Dominik Hašek.
Dominik Hašek. Foto: Reuters/ScanPix

Kahekordne Stanley karika ja olümpiavõitja Dominik Hašek pidi Vene telekanalile Match TV-le andma eksklusiivse intervjuu. Karjääri jooksul Moskva klubi Spartakit esindanud jäähokistaari vastused olid aga nii karmid, et idanaabrid otsustasid seda mitte eetrisse lasta.

Intervjueerija Anton Anisimov otsustas Tšehhi hokistaarile küsimused igaksjuhuks enne kahevestlust lugeda saata. Nähes tema vastuseid otsustas ta üldse mehe stuudiosse kutsumata jätta, vahendab Tšehhi spordiportaal Isport.cz.

«Ma pole kunagi öelnud, et kõik venelased on fašistid. Enne tuleb üldse mõista, mis fašism oma olemuselt on. Põhilised tegurid on suur sõjaline jõud, jõuline rahva liider, mõtteviis, et meie rahvus on teistest parem ja vaenulikkus välismaalaste vastu,» kirjutas Hašek oma vastuses.

Seejärel arutles endine olümpiavõitja selle üle, et tegelikult vastabki Venemaa poliitika kõigile nendele kriteeriumitele. Lõpuks jõudis ta järeldusele.

«Kõik need asjad kokku tähendavad, et Venemaa riigi poliitika ongi mitmel eri tasandil fašistlik,» võttis endine hokimängija oma jutu kokku.

Hašek mängis oma karjääri viimase hooaja KHLis Moskva Spartaki ridades. Pika karjääri jooksul tuli ta Naganos olümpiavõitjaks. Lisaks võitis Hašek kahel korral Stanley karika, valiti kuuel korral NHLi parimaks väravavahiks ning kahel juhul liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles