Tiger Woods lükkas tagasi ligi miljardilise pakkumise

Toimetas Ville Arike
Copy
Golfilegend Tiger Woods.
Golfilegend Tiger Woods. Foto: RUSSELL CHEYNE/REUTERS/SCANPIX

Maailma tuntuimal golfimängijal Tiger Woodsil on raha ilmselt nõnda palju, et ta võib endale lubada luksust lükata tagasi pakkumine, mille kohta öeldakse, et niisugust pakkumist pole võimalik tagasi lükata.

BBC teatel pakkus Saudi Araabia rahastatav tuur LIV Golf Series Woodsile liitumise eest 700–800 miljonit dollarit ehk ligi sama suure hulga eurosid. Ameeriklasest 15-kordse suurturniiride võitja jättis see külmaks, teatas tuuri tegevjuht, endine tippmees Greg Norman Fox Newsile antud intervjuus.

Norman lisas, et Woodsile tehti pakkumine enne, kui tema sarja juhi kohale asus. Ta ei salanud, et LIV Golf Series püüab enda rüppe meelitada maailma parimaid.

Woods märkis, et ta ei mõista, kuidas tolle tuuriga liitumine oleks sellele suurele hulgale mängijatele pikas vaates kasulik. «Greg on teinud asju, mis minu arvates pole meie mängu parimates huvides,» ütles Woods.

Maailma tippgolfarid on aastaid võistelnud PGA-tuuril, mida Norman nimetas monopoliks, mis püüab mängijaid maha suruda. «Nad ei peaks seda tegema, sest toode räägib iseenda eest,» märkis ta.

Norman polnud ühtlasi nõus kriitikaga seetõttu, et LIV-tuur on tihedalt seotud Saudi Araabiaga. «PGA-tuuril on 27 sponsorit, kelle aastakäive Saudi Araabia äris on kokku üle 40 miljardi dollari. Miks seal ei öelda, et me ei saa teiega koostööd teha, sest teie teete Saudi Araabiaga? Miks nemad võivad teha profimängijatega koostööd?» küsis Norman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles