Ukraina sõja esimestest päevadest alates tõusid kodumaa kaitsele erinevate spordialade ja olümpiareservi koolide esindajad, harrastajad, samuti elukutselised treenerid ja spordiametnikud. Harjutuskordi ja laagreid unustades täiendasid nad territoriaalkaitsjate ja relvajõudude ridu. Paljud neist hakkasid vabatahtlikeks, tuues eesliinile praegu Ukrainas kõige defitsiitsemaid asju – varustust, ravimeid ja isegi relvi.

Üks sportlastest, kes agressori ees käsi rüppe ei lasknud, on Artjom Alfimov: Ukraina meister, mullusel sise-EMil 1500 m jooksus 42. koha saanud kergejõustiklane. Ta sündis ja kasvas Luhanski oblastis Lõssõtšanski linnas. Donbassi sõja kaheksa aasta jooksul oli noormees kolmel korral sunnitud kodusest Luhanskist põgenema, ent ta tegi spordis karjääri ja pöördus koju Lõssõtšanskisse tagasi.

Aga «Vene maailm» ei anna Donbassi ja tema kodulinna kuidagi käest. Tänavu lõhkevad Lõssõtšanski linnaservas jälle Vene mürsud, kuid seekord kipub spordimees sinna, kus on ohtlik. Ta rajas vabatahtlike organisatsiooni, mis aitab tema kaasmaalastel ellu jääda.

Kommentaarid
Copy