Kas Prantsusmaa korvpallur püüab pääseda nii koondisse kui ka Venemaa klubisse?

Toimetas Ville Arike
Copy
Thomas Heurtel kuulus lõppenud hooajal Madridi Reali rivistusse.
Thomas Heurtel kuulus lõppenud hooajal Madridi Reali rivistusse. Foto: Javier Borrego/AFP7 via ZUMA Press Wire/Scanpix

Prantsusmaa korvpalliliit otsustas mõne päeva eest, et Venemaa ja Valgevene klubidesse siirduvatel mängijatel pole riigi koondisse asja ei eeloleval EMil kui ka 2024. aasta kodusel olümpial. Kuid tundub, et üks mängumees võib mängida topeltmängu.

Nimelt sahistatakse juba mõnda aega, et lõppenud hooajal Madridi Reali hingekirja kuulunud tagamees Thomas Heurtel on lähedal siirdumisele VTB Ühisliiga ja ühtlasi Venemaa meistri Peterburi Zenidi ridadesse. Samas kuulub Heurtel Prantsusmaa koondise peatreeneri Vincent Collet' EM-kandidaatide valikusse.

Raadiojaama RMC andmetel allkirjastas 33-aastane tagamees vande all lepingu, et ta ei liitu ühegi Venemaa klubiga ja on EMiks saadaval. «Minu agendid on ühenduses erinevate klubidega. Kui soovite teada, on nende seas ka Venemaa klubid. Aga samuti meeskonnad Euroliigast, Hispaaniast. Vaatame, mis hakkab juhtuma,» vahendas Heurteli teisipäeval pressikonverentsil öeldud lauseid portaal basketnews.com.

Ta kinnitas, et allkirjastas Prantsusmaa alaliidu nõutud lepingu ning märkis: «Vastasel korral poleks ma praegu siin.»

Samas jättis Heurtel otsad lahtiseks võimaliku Venemaale siirdumise küsimusele vastamisel. Temalt küsiti, kas alaliidule antud allkiri tähendab, et Venemaa klubid ei kuulu enam valikusse? «Ma ei ole seda öelnud. Ütlesin, et saame õigel ajal teada, mida teen järgmisel hooajal.»

Praeguseks on VTB liiga klubidega sõlminud lepingu kaks prantslast. Livio Jean-Charles siirdus Moskva CSKAsse ja Louis Labeyrie Kaasani Unicsisse. Kumbki ei kuulu EM-kandidaatide sekka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles