Vettel ja Alonso algatasid virvarri, mis viib noorsõitja ilmselt kohtusse

Christopher Krutto
Copy
Alpine arvas, et Oscar Piastri sõidab tuleval hooajal nende masinaga, kuid selle asemel näib austraallane Prantsusmaa tiimilt hoopis eest kihutamast.
Alpine arvas, et Oscar Piastri sõidab tuleval hooajal nende masinaga, kuid selle asemel näib austraallane Prantsusmaa tiimilt hoopis eest kihutamast. Foto: Hoch Zwei via ZUMA Press Wire/Scanpix

Vormel 1 sarja «rumalale hooajale» – nii kutsutakse perioodi, kui tiimid komplekteerivad tulevaseks hooajaks sõitjaid – löödi tuurid korralikult sisse pärast seda, kui neljakordne maailmameister Sebastian Vettel teatas karjääri lõpetamisest. Kõige jaburam on seis Alpine’i ja nende noorsõitja Oscar Piastriga.

Aston Martin lootis pikalt, et Vettel jätkab kihutamist ka järgmisel aastal, kuid 35-aastane sakslane otsustas möödunud nädalal, et tõmbab tänavuse hooajaga oma F1-karjäärile joone alla. Seetõttu otsis ambitsioonikas tiim järgmist suurt nime, keda Lance Strolli kõrvale paigutada, ja lõpuks osutus valituks tänavu Alpine’is sõitev Fernando Alonso.

Ometi uskus ka Alpine, et Alonso jätkab tuleval hooajal nende ridades. Sealne tiimipealik Otmar Szafnauer tunnistas, et sisuliselt oli meeskond jõudnud 41-aastase hispaanlasega juba 1+1-lepingus kokkuleppele ehk 2023. aastal sõitnuks Alonso kindlalt nende värvides ja saanuks võimalusel kontrahti aasta võrra pikendadagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles