FOTOD ⟩ Soomes starti lubatud Vene ekipaaži ralli sai kiire lõpu (2)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Nikolai Grjazin ja Konstantin Aleksandrov Sardiinia rallil.
Nikolai Grjazin ja Konstantin Aleksandrov Sardiinia rallil. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Soome MM-rallile osalemisloa saanud venelased Nikolai Grjazin ja Konstantin Aleksandrov keerasid testikatsel oma Škoda Fabia üle katuse ja pidid katkestama.

Õnnetus juhtus Rannankylä 4,48-kilomeetrise testikatse lõpuosas. Venelaste ralli leidis sellega ka oma lõpu, sest masina turvapuur sai tõsiselt kahjustada. Meeste endiga on kõik korras, kirjutab wrcfanatix.com.

Ralli nimisponsor oli venelaste osalemise vastu

Kesk-Soomes Jyväskyläs ja selle lähedal sõidetavale rallile panid end kirja kolm venelast: ekipaaž Nikolai Grjazin ja Konstantin Aleksandrov ning Hollandi kaardilugejaga sõitev Vitali Antonov.

Autorendifirma Secto saatis teisipäeva hommikul Soome meediale pressiteate, kus seisis, et nende arvates tuleks venelased võistluselt eemaldada. «Kui meil oleks selles küsimuses mõjuvõimu, siis kasutaksime seda. Secto logo ei lähe Vene sõitjate autodele,» teatas ettevõte.

Eelmisel nädalal kutsus üles venelasi eemaldama ka Soome parlamendiliige Kalle Jokinen.

Rahvusvaheline autoliit FIA pole keelanud venelastel nende egiidi all toimuvatel võistlustel osaleda. Samas ei keela nad ühelgi riigil säherdust keeldu rakendada.

Seda võimalust kasutas näiteks Eesti, kes kehtestas Grjazinile ja Aleksandrovile sissesõidukeelu, mis lõppes pärast juuli keskel sõidetud Rally Estoniat.

 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles