Arsenal tõusis Premier League’i liidriks, Bayern näitas Saksamaal võimu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Londoni Arsenali mängijad fänne tänamas.
Londoni Arsenali mängijad fänne tänamas. Foto: Daniel Hambury/EPA/SCANPIX

Reedel alustasid mängudega Inglismaa ja Saksamaa jalgpalli kõrgliigad. Premier League’i avakohtumises alistas Arsenal 2:0 Crystal Palace’i, Bundesligas oli Müncheni Bayern 6:1 parem Frankfurdi Eintrachtist.

Inglismaal peetud kohtumises lõi Arsenali avavärava 20. minutil Gabriel Martinelli. Arsenalile kindlustas 2:0 võidu Marc Guéhi omavärav 85. minutil.

Arsenali peatreenerile Mikel Artetale oli see 50. võit Inglismaa kõrgliigas. Selle tähiseni jõudis ta 98 mänguga. Arsenali treeneritest on 50 võiduni kiiremini jõudnud vaid Arsène Wenger, kellel kulus 94 mängu.

Bundesligas näitas võimu Müncheni Bayern, kes tegi Frankfurdi Eintrachtiga sotid selgeks juba 5:0 võidetud avapoolajaga. Bayerni eest tegid skoori Joshua Kimmich, Benjamin Pavard, Sadio Mane, Jamal Musiala ja Serge Gnabry. Teisel poolajal õnnestus Randal Kolo Muanil üks tagasi lüüa, kuid õige pea skooris Musiala oma teise värava ning kindlustas Bayernile võõrsilt 6:1 võidu.

Eintrachti kapten Sebastian Rohde tunnistas pärast mängu, et nüüd, mil Robert Lewandowskit Bayernis ei mängi, on nende ründeliin veelgi tugevam. «Bayerni mängustiil on Lewandwoski lahkumisega muutunud. Nende ründenelik on väga paindlik, nad liiguvad liinide vahel suurepäraselt. Tahtsime väljakult saada positiivseid emotsioone, kuid paraku muutus kõik üsna kiiresti fiaskoks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles