BLOGI Nelja põhimeheta mänginud Eesti kaotas Leedule kõigest kahe punktiga

Postimees Sport
Copy
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis kaotas ka teise Leedu vastu peetud kontrollkohtumise. Kui avaduellis olid meie kaotusnumbrid 70:84, siis täna jäädi alla kõigest 88:90 (22:19, 23:16, 28:27, 17:26).

Nagu veerandaegade skoorid näitavad, siis tegid leedulased vahe sisse teisel veerandil ning seejärel kõikud nende edu pidevalt umbes kümne punkti piirkonnas. Neljandal perioodil suutis Eesti koondis tabavate kaugvisete toel tulla järjest ligemale ning Alytuses mängu vaatama tulnud 3500 pealtvaatajat pidi lõpus põnevusest korralikult küüsi närima ja oma koondisele kaasaelamisega appi tulema.

Eesti koondis võitis lauavõitluse 42-34 ning ründelauas oldi edukamad 16-8. Samuti oli eestlaste mängus suur roll kolmepunktivisetel, mida tabati 14/30 ehk lausa 46-protsendiliselt. Leedu surus palli seevastu rohkem korvi alla ning tegi seda edukalt, kui kahepunktiviskeid tabati 59-protsendiliselt (Eestil 47%). Leedu suutis kohtumise ära mängida ka kõigest kuue pallikaotusega, Eesti andis palli ära 16 korral.

Meie koondise resultatiivseimateks kerkisid vastavalt 23 ja 20 punktiga Kristian Kullamäe ja Kaspar Treier, kes tabasid mõlemad kolmeseid 5/8. Janari Jõesaar kogus 12 silma ja 9 lauapalli, Matthias Tass tõi 11 punkti, 10 lauapalli (neist 6 ründelauast) ja 6 resultatiivset söötu, Siim-Sander Vene lisas 9 punkti ja Sten Sokk 8 silma. Tass paistis silma veel ka sellega, et 25 minutit platsil viibinud tsentril oli kogu mängu (!) parim +/- näitaja +17.

Haiguse tõttu ei teinud meie poolelt kaasa Maik-Kalev Kotsar, Henri Drell, Sander Raieste ja Kerr Kriisa. 

Leedu resultatiivseimana viskas nende üks NBA meestest Ignas Brazdeikis 16 punkti, hankis 5 lauapalli ja jagas 4 korvisöötu, Lukas Lekavicius kogus 15 silma, Laurynas Birutise arvele jäi 12 punkti ja Martynas Echodas panustas 10 punkti ja 8 lauapalliga.

Eesti korvpallikoondist näeb järgmisena mängimas Tartus, kus 12. augustil ja 14. augustil kohtutakse Ilmar Kullami nimelise turniiri raames vastavalt Belgia ning Bosnia ja Hertsegoviinaga.

Enne mängu:

Eesti kohtus Leeduga ka neljapäeval, kui Klaipedas saadi sugeda 70:84. Veel viis minutit enne lõppu oli Eesti taga 24 punktiga, kuid seejärel suudeti vahe viisakaks mängida.

Tänane kohtumine mängitakse Alytuses, eile tegi koondis trenni Kaunase Žalgirise kodusaalis.

Kui esimesest kohtumisest jäid haiguse tõttu eemale Henri Drell ja Maik-Kalev Kotsar ning tänasest mängust jääb eemale ka Sander Raieste, siis mängupäeva hommikul tabas koondist järjekordne kaotus mängijate osakonnas, kui haigestunud oli Kerr Kriisa.

Rahvuskoondise arsti Taivo Väärsi sõnul on tegemist ülemiste hingamisteede viirusinfektsiooniga. «Oleme teinud haigestunud mängijatele koroonaviiruse testid, aga kõik tulemused on olnud negatiivsed. Tegemist on ülemiste hingamisteede viirusinfektsiooniga, mis on osadele mängijatele põhjustanud kurguvalu ning kerget väsimust. Kahjuks Drell, Kotsar ning Kriisa põevad seda natukene raskemalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles