Võidumees Tänak tänas oma abikaasat: ma armastan sind väga

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Ott Tänak Soome MM-rallil.
Ott Tänak Soome MM-rallil. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Soome MM-ralli üllatuslikult võitnud Ott Tänak sõnas finišiintervjuus, et rasketel aegadel on teda aidanud abikaasa Janika.

«Toyota kutid andsid mulle reedel lootust. Nägime tunneli lõpus valgust ja surusime,» sõnas Tänak intervjuus vahetult pärast punktikatse lõppu.

Tänak tunnistas, et edus on suur roll ka tema abikaasal Janikal.

«Ainuke asi, mida tahan öelda on see. Keerulistel aegadel on kõik tulnud tänu mu naisele. Ta on mind väga palju toetanud. Armastan sind väga,» rääkis eestlane.

Tänak rääkis enne meie põhjanaabrite juures toimunud etappi, et tema leivaisa Hyundai ei saa sel hooajal kruusal Toyotale ilmselt vastu. Saarlane tõestas Soomes vastupidist, kuigi tõsi on ka see, et Tänak pidi autoga pidevalt maadlema ja võtma rohkem riske kui soovinuks, sest muidu polnuks võimalik võiduks vajalikku kiirust näidata.

Ralli kokkuvõttes edestas karjääri 16. MM-etapi võitnud Tänak MM-sarja üldliidrit ja tõenäolist tänavust maailmameistrit Kalle Rovanperät (Toyota) 6,8 sekundi ning viimasel katsel ilma esiklaasita sõitnud Esapekka Lappit (Toyota) minuti ja 20 sekundiga.

Hooaja lõpuni on viis etappi, järgmine ralli sõidetakse kahe nädala pärast Belgia asfaldil. MM-sarja punktitabelis on Tänak pärast Soomet teine, kaotades Rovanperäle tervelt 94 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles