GALERII Tänak peab Soome MM-ralli võitu karjääri üheks parimaks

Siim Kaasik
, reporter
Copy

Kolmandat korda Soome MM-ralli võitnud, kuid esimest korda seda Hyundaiga teinud Ott Tänak peab tänast triumfi karjääri üheks erilisemaks.

Pole ka ime, miks Tänak nii arvab. On ju tegemist  Toyota koduralliga, kus alates 2017. aastast olidki võitnud vaid Jaapani autotootja sõidukid. 

«See on eriline võit, pole kahtlustki. Olen oma karjääri jooksul üksjagu võitnud, kuid see on kahtlemata üks parimatest. Alustasime rallit esiotsast ja saime eelise ära kasutada. Edasi tuli olukord kontrolli all hoida,» rääkis Tänak Hyundai pressiteenistusele.

«Ma ei saa öelda, et jään auto esitusega täiesti rahule, kuid suutsime sellegipoolest näidata head kiirust. See tulemus näitab, et raske tööga on võimalik hästi esineda. Peame jätkama arenemist. Saime siit lootust juurde,» lisas Tänak.

Hyundai rallimeeskonna ajutine juht Julien Moncet kiitis Tänakut ja Martin Järveoja meeskonna esimese Soome ralli võidu eest. «Lõpuks ometi tegime selle ära. Ott ja Martin tegid kogu nädalavahetuse imelise esituse. Meil polnud kogu ralli jooksul ühtegi probleemi auto vastupidavusega. Saame siit väga palju positiivset kaasa võtta. Kuigi meil on olnud raskusi, pole meie tiim kordagi alla andnud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles