GALERII ⟩ Eesti meistritiitel tuli Kullile läbi raskuste ja tehniliste viperuste kiuste

Postimees Sport
Copy

Pühapäeval toimunud IRONMAN 70.3 Tallinn distantsil oli meestest kiireim Matthew Brooke Suurbritanniast ajaga 4:04.35 ja naistest Jenny Boulmeti Kreekast ajaga 4:29.54. 

Kiiremaid eestlased olid kolmandale kohale tulnud Rait Pallo ajaga 4:08.43 ja teisele kohale tulnud Liisa Kull ajaga 4:30.05, kes tulid ka triatloni 70.3 distantsil Eesti meistriks.

Eesti meistrivõistluste arvestuses tulid meestest teisele kohale Villu Vakra ajaga 4:11.08 ja kolmandale Rauno Pikkor ajaga 4:16.10. Naistest saavutas teise koha Helen Liis ajaga 4:31.56 ja kolmanda Anette Zukker ajaga 4:39.21.

Üldarvestuses tuli meestest teiseks Sergejs Kudrjavcevs Lätist ajaga 4:07.47 ja naistest kolmandaks Aino Kuljukka Soomest ajaga 4:30.28.

Omavahel võttis mõõtu ka 92 kolmeliikmelist meeskonda. Meestest võitis meeskond Mobire Team Craft ajaga 3:40.07 koosseisus Gregor Rasva, Gert Jõeäär ja Kristjan Melikov, naistest tiim DS Training ajaga 4:37.16 koosseisus Mirtel-Madlen Siimar, Dagmar Samon ja Liliana Torn. Segatiimidest võidutses Omega laen supersport team ajaga 4:11.11 koosseisus Polina Timofejeva, Jevgeni Jefimov ja Eduard Kimask.

Liisa Kullile tuli meistritiitel läbi raskuste ja tehniliste viperuste kiuste: «Juba eile ratast vahetusalasse viies jäi number maha, hommikul tehnilises kontrollis oli rehv katki. Pärast ujumist selgus vahetusalas, et tagumine pidur on kinni. Vahetusalast väljudes selgus, et pidurit lahti ei saa ning pidin seisma jääma, pöörasin ratta teistpidi ning kõik joogid jooksid tühjaks. Tagumist pidurit polnud ning raja peale oli pool liitrit vett,»  kirjeldas ta oma katsumusi. See kõik juhtus võistlusel, kus kogu naiste esikolmik lõpetas samas minutis.

«Raja peal oli tohutu tuul, poolik pidur ees, taga üldse mitte. Võitlesin iseendaga, aga mul oli nii suur eesmärk MMile saada, et kas praegu või mitte kunagi. Jooksus ei jäänud enam küll midagi sisse,» lisas ta.

IRONMAN 70.3 Tallinn võistlus algas pühapäeva hommikul kell 10 ujumise stardiga Harku järve rannas. Sportlased läbisid 1,9 kilomeetrit Harku järves ujudes, seejärel 90,1 kilomeetrit rattal ja lõpuks 21,1 kilomeetrit joostes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles