Võrkpallikoondise peatreener tõi välja kitsaskoha, mis on vaja likvideerida

Postimees Sport
Copy
Eesti koondise peatreener Fabio Soli.
Eesti koondise peatreener Fabio Soli. Foto: Margus Ansu

Eesti rahvusmeeskond alustas Euroopa meistrivõistluste valiksarja Kalevi spordihallis täismaja pealtvaatajate ees võitlusliku esitusega ja sai Belgia vastu 2:3 (25:22, 19:25, 24:26, 26:24, 16:18) kaotuse, mis edasipääsule mõeldes võib saada väga oluliseks.

Eesti meeskond tegutses väga ühtlaselt, peatreener Fabio Soli jagas mänguaega paljude meeste vahel. «Minu idee on kasutada ära selle meeskonna kogu potentsiaal, seetõttu teen palju vahetusi. Mõni toob juurde energiat, mõni on teatud elementides hea, püüan neid tugevusi ära kasutada, see on meie tugevus,» kommenteeris Soli, kes nautis Kalevi spordihallis meeskonna juhendamist täiel rinnal.

«Mina nautisin meeskonna juhendamist ja mehed nautisid samuti platsil olekut. Selliste mängude pärast me ju terve suve vaeva näeme, nüüd on vaja ka nautida. Olen rahul, et mehed tulid selg vastu seina olukorrast välja ja suutsid leida uut energiat iga kord, kui olid rasked hetked. Me alustasime mängu hästi, ka see teeb heameelt. Oli muidugi asju, mis ei toiminud nii nagu vaja, ja meie nõrk koht on side-out, millega peame tööd tegema. Kui selle korda saame, on meil head võimalused eduks,» rääkis peatreener võrkpalliliidu kodulehel.

Keskblokeerija Henri Treial tõdes, et täissaali ees mängida oli suurepärane. «See feeling oli väga mõnus, mis siin oli, lust oli mängida. Oli teada, et Belgia osutab kõva vastupanu ja see tegi asja veel põnevamaks,» sõnas tempomees. «Otsustavatel hetkedel tulid meil pisivead sisse, mingid kindlad asjad, mille oleksime pidanud ära lahendama. Aga võrreldes kontrollmängudega oli täiesti teine tera,» sõnas Treial.

Diagonaalründaja Valentin Kordas tõi vahetusest sekkudes mängus Belgiaga olulist energiat ja vajalikke punkte. Esmakordselt sellises rollis olev mängumees rääkis, kui lihtne või keeruline selline peatreeneri käekiri on ja mida tuleb kordusmängus paremini teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles