Latvala: Hyundai tegi meid lolliks (3)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest

Toyota rallimeeskonna pealik Jari-Matti Latvala tõdes, et ilmselt suutis Hyundai nad Soome MM-ralli testikatsel ära lollitada.

Soome ralli võit kuulus ajaloos esimest korda Hyundai sõitjale, kui konkurentidele näitas tagatulesid eestlane Ott Tänak. Toyotal oli Tänaku võiduga raske leppida, sest teatavasti on Jyväskyläs peetav etapp Jaapani autotootja koduralli.

«Tagantjärgi tuleb mõelda, kas ralli testikatsel mängiti meiega osavat taktikamängu, kui auto kohta jagati veidi vastukäivaid kommentaare. Või äkki oli nii, et nende auto oli parem, kuid nad võtsid testikatset rahulikult. Meid lollitati natukene,» lausus Latvala.

Meenutame, et pärast testikatse esimest läbimist küsiti Tänakult, kuidas takistada Toyotadel Soome rallit võitmast. «Meie seda kindlasti ei tee. Autos pole mingisugust tunnetust. Sellest tuleb keeruline ralli,» vastas Tänak.

Latvala sõnul ei saa Hyundai ralliauto halb olla, kui sellega suudeti Soome MM-ralli võita. «Saan aru, et Tänak pidi sõitma veidi agressiivsemalt. Praeguste autodega tulebki natukene agressiivsemalt sõita ning sõidustiili muuta. Võib-olla ei olnud ta mugavustsoonis, kuid kui ta niimoodi sõitis, siis järelikult auto töötas,» lisas Latvala.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles