JÄRELVAADATAV ⟩ Maratongeimi kaotanud Kollo ja Jaani krooniti sellest hoolimata Eesti meistriks

Postimees Sport
Copy

Nädalavahetusel tõmmati Pärnu rannas joon alla 2022. aasta rannavollesuvele, kui Eesti meistrivõistluste finaalis alistasid Kristo Kollo ja Karl Jaani Siim Ennemuisti ja Urmas Piigi, naiste seas triumfeerisid Liisa-Lotta Jürgenson ja Eva Liisa Kuivonen, kes mängisid kullamatšis üle Maret Kuuse ja Laura-Liisa Maiste.

Meeste pühapäevane mängupäev algas Urmas Piigi ja Siim Ennemuisti ning Kaspar Pomerantsi ja Rauno Tamme vahelise poolfinaaliga. Kiirkasiino suvetuuri üldvõitjad Piik ja Ennemuist võitsid esimese geimi kindlalt ning dikteerisid ka teist geimi, ent Pomerants – Tamme ei lasknud finaalikohal kergelt minna ning teise vaatuse lõpp kulges punkt-punktis. Suurepärasest tagasitulekust hoolimata kallutasid Piik ja Ennemuist seisuga 26:24 ka teise geimi enda kasuks. Teises poolfinaalis läksid vastamisi Kaur Erik Kais – Rasmus Meius ja Kristo Kollo – Karl Jaani. Kogenud Kollo ja Jaani survestasid noori servijoone tagant ning finaali edenesid kindla 2:0 võiduga ka 2016. aastal koos Eesti meistriteks tulnud Kollo ja Jaani.

Meeste Eesti meistrivõistluste finaal vääris oma nime – ei Piik – Ennemuist ega Kollo – Jaani suutnud esimese geimi jooksul vahet ühest punktist suuremaks kasvatada. Geimpalle jagus mõlemale duole, ent pingelise geimilõpu kallutasid enda kasuks alles seisul 38:36 Piik ja Ennemuist. Ka teine geim algas võrdselt, aga Kollo ja Jaani suutsid esimese geimi napi kaotuse järel juurde panna ning võitsid selle 21:17. Kolmandas geimis jätkasid Kollo ja Jaani sealt, kus eelmises geimis pooleli jäid ning hoolimata Piigi ja Ennemuisti südikast vastupanust tuldi kuueaastase vahe järel taas Eesti meistriks.

Meeste finaal on järelvaadatav:

Pronksimäng algas tasavägiselt, aga esimese geimi keskpaigus suutsid vigu vältida ja edu kasvatada Tamme ja Pomerants, kes võitsid esimese vaatuse Kaisi ja Meiuse vastu 21:15. Teist geimi alustasid omakorda kindlamalt esimest täiskasvanute rannavolle Eesti meistrivõistluste medalit jahtinud Kais – Meius, kes võitsid selle 21:14. Kolmandas geimis pidasid palavusele ja päiksele paremini vastu nooremad, teenides 2:1 võiduga pronksmedali.

Naiste esimeses poolfinaalis võitsid Liisa-Lotta Jürgenson – Eva Liisa Kuivonen kindlalt 2:0 Gerli Gulli ja Mari Loormani, teises poolfinaalis saatis samuti ülekaalukat edu Maret Kuuset – Laura-Liisa Maistet, kes võitsid 2:0 Maria Säästlat – Annaliisa Malsi.

Eesti meistrivõistluste finaalis haarasid algedu Jürgenson – Kuivonen, kes seda geimi edenedes Kuuse – Maiste vastu vaid kasvatasid. Teises geimis õnnestus 19-aastastel noortel kõik ning nii võitsid esimest hooaega vaid rannavõrkpallile keskenduvad Kuivonen ja Jürgenson Eesti meistritiitli mäekõrguse vahega.

Naiste finaal on järelvaadatav:

Pronksimatšis panid kogemused maksma Gull ja Loorman, haarates kohe kohtumise alguses turvalise edu, mida käest enam ei lastud ning 2:0 võiduga kuulus Eesti meistrivõistluste kolmas koht neile.

Eesti meistrivõistluste väärtuslikemateks mängijateks valiti Maret Kuuse ja Kristo Kollo.

2022. aasta rannavollesuve jooksul teenisid enim blokipunkte Eva Liisa Kuivonen ja Siim Ennemuist, kõige rohkem ässpallinguid lõid Liisa-Lotta Jürgenson ja Siim Ennemuist, kõige paremini lahendasid servi vastuvõtust rünnakuid Heleene Hollas ja Kaur Erik Kais, parimateks noormängijateks valiti Liisa-Lotta Jürgenson ja Kaur Erik Kais ning hooaja väärtuslikemaiks mängijaiks valiti Eva Liisa Kuivonen ja Urmas Piik.

Tulemused

meeste finaal: Piik / Ennemuist – Kollo / Jaani 1:2 (38:36, 17:21, 12:15)

naiste finaal: Jürgenson / Kuivonen – Kuuse / Maiste 2:0 (21:15, 21:6)

naiste pronksikohtumine: Gull / Loorman – Säästla / Mals 2:0 (21:14, 21:10)

meeste pronksikohtumine: Pomerants / Tamme – Kais / Meius 1:2 (21:15, 14:21, 7:15)

naiste 1. poolfinaal: Jürgenson / Kuivonen – Gull / Loorman 2:0 (21:11, 21:12)

naiste 2. poolfinaal: Säästla / Mals – Kuuse / Maiste 0:2 (18:21, 12:21)

meeste 1. poolfinaal: Piik / Ennemuist – Pomerants / Tamme 2:0 (21:13, 26:24)

meeste 2. poolfinaal: Kollo / Jaani – Kais / Meius 2:0 (21:17, 21:8)

Hommikused poolfinaalid ja pronksimängud on järelvaadatavad:

Enne finaalpäeva:

Nii mehed kui naised võistlesid neljas nelja paariga alagrupis. Meeste seas jõudsid kahe võidu ja alagrupi esikohaga otse veerandfinaali Urmas Piik – Siim Ennemuist, Rasmus Meius – Kaur Erik Kais, Kristo Kollo – Karl Jaani ja Kaspar Pomerants – Rauno Tamme. Kaheksandikfinaalist väljusid võidukalt Dmitri Korotkov – Indrek Verro, Jaan Rebel – Kaarel Pomerants, Kaarel Kais – Argo Arak ja Mihkel Nuut – Karl Maidle.

Veerandfinaalis läksid vastamisi Piik – Ennemuist ja Korotkov – Verro, nelja parema sekka pääsesid 2:0 võiduga Kiirkasiino suvetuuri võitnud Piik ja Ennemuist. Poolfinaali jõudsid ka Pomerants – Tamme, kes võitsid 2:1 Rebel – Pomerantsi. Veerandfinaalis ei vääratanud ka 2:0 Nuudi ja Maidle alistanud favoriidid Kais – Meius. Õhtu lõpetas veerandfinaal Kollo – Jaani ja vanameistrite Kais – Araku vahel, mille võitsid 2:0 esimesed.

Vaata kõiki meeste tulemusi

Naiste turniiril teenisid alagrupi võiduga pääsu veerandfinaali Liisa-Lotta Jürgenson – Eva Liisa Kuivonen, Maret Kuuse – Laura-Liisa Maiste, Erle Püvi – Kristi Nõlvak ja Maria Säästla – Annaliisa Mals. Tänu kaheksandikfinaali võidule jätkus turniir ka Lill Kandimaal ja Carmel Varesel, Liisa Põldmal ja Salme Adeele Hollasel, Gerli Gullil ja Mari Loormanil ning Lidia Lellsaarel ja Marta Nelisel.

Veerandfinaalis võtsid kindla võidu favoriidid Jürgenson – Kuivonen, kes alistasid 2:0 Lill Kandimaa ja Carmel Varese. Taas jõudsid nelja parema sekka ka Gull – Loorman, kes lõpetasid 2:0 võiduga veerandfinaalis Nõlvaku ja Püvi turniiri. Koha poolfinaalis napsasid ka Kuuse – Maiste, võites 2:0 Põldma – Hollast. Viimasena võitlesid end nelja sekka Säästla – Mals, võites 2:1 Lellsaart ja Nelist.

Vaata kõiki naiste tulemusi

Pühapäeval peetakse paralleelselt Eesti meistrivõistluste kohamängudele ka King of The Court turniir paaridele, kes kaheksandik- ja veerandfinaalis konkurentsist langesid. Võistlus algab kell 11.00.

Enne turniiri:

Reedel peetakse kvalifikatsioon, laupäeval põhiturniir ja veerandfinaalid ning pühapäeval poolfinaalid ja medalimängud. Otsepilti näeb alates pühapäevastest poolfinaalidest Postimehes. Naiste ja meeste finaalid (algus vastavalt kell 15 ja kell 16) on nähtavad ka Duo 5 vahendusel.

Vaata tulemusi ja ajakava

Meestest on end Eesti meistrivõistlustele kirja pannud muljet avaldav seltskond, teiste seas näeb mängimas mitut saalikoondislast ja mitut endist tippmängijat. Eesti parim duo, hiljuti rannavolle EMil osalenud Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar seekord kaasa ei tee, mis lubab tiitli nimel oodata tasavägiseid mänge.

Kohal on suvetuuri üldvõitjad Urmas Piik ja Siim Ennemuist, kes tahavad kindlasti ka koos Eesti meistritiitli teenida. Eelmisel aastal krooniti meistriks Piik ja Argo Arak. Arak mängib seekord koos teise vanameistri Kaarel Kaisiga. Eesti paremate rannavõrkpallurite sekka kuuluv Dmitri Korotkov ei mängi sel etapil koos oma tavapärase paarimehe Jaan Rebeliga, vaid treener Indrek Verroga. Rebel seevastu osaleb koos Kaarel Pomerantsiga. Poodiumile ihkavad ka sarja üldarvestuses teiseks tulnud Siim Rantanen ja Sander Talistu.

Eesti läbi aegade üks paremaid rannavõrkpallureid, nüüdne Eesti koondise peatreener Rivo Vesik mängib Pärnus koos Jüri Tammega, veel üks endine tippmängija Sten Esna aga koos Vahur Ketsiga.

Eesti meistriks tahavad kindlasti tulla ka noored Kaur Erik Kais ja Rasmus Meius, kes on sel suvel häid mänge näidanud, ning samuti Rauno Tamme ja Kaspar Pomerants.

Kohal on ka Eesti saalikoondise kapten Kristo Kollo, kes on rannavõrkpallis koos Oliver Vennoga teatavasti juunioride maailmameistriks tulnud. Kollo mängib koos Karl Jaaniga. Lisaks moodustavad põneva duo rahvusmeeskonna mehed Markkus Keel ja Timo Tammemaa. Kaasa teevad ka Pärnu võrkpalliklubi mängijad Markkus Uuskari ja Tony Tammiksaar.

Mehi on kirja pannud 25 paari, seega toimuib reede õhtul ka kvalifikatsioonivõistlus.

Vaata meeste osalejaid

Naiste turniiril on samuti puudu meie esiduo Heleene Hollas ja Liisa Soomets, sest nemad osalevad samal ajal MK-etapil.

18 paari seas on suurimad tiitlipretendendid seega Eva Liisa Kuivonen ja Liisa-Lotta Jürgenson, kes eelmisel etapil ka sarja üldvõidu teenisid. Neile pakuvad konkurentsi sarjas teise koha saanud Maret Kuuse ja Laura-Liisa Maiste ning kolmandaks tulnud Annemar Neiland – Merike Errit.

Kohal on ka mitu tugevat noortepaari: Liisa Põldma – Salme Adeele Hollas, Lill Kandimaa – Carmel Vares.

Kogenumatest teevad Pärnus kaasa Kristi Nõlvak ja Erle Püvi, Renate Pikk – Marie Pohlak, Gerli Gull – Mari Loorman, Annaliisa Mals – Maria Säästla.

Ka naistele peetakse reedel kvalifikatsioon.

Vaata naiste osalejaid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles