Tänak sai rallieksperdilt maksimumpunktid: see oli kõige võimsam esitus, mis ma kunagi näinud olen

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: IMAGO/Lehtikuva/Scanpix

Nagu juba tavaks saanud, hindavad tunnustatud ralliportaali DirtFish ajakirjanikud pärast iga WRC-etappi sõitjaid nende esituste põhjal. Soome ralli eest sai kõige enam kiita etapi võitnud Ott Tänak, kes teenis Colin Clarkilt maksimumpunktid.

«Absoluutselt keegi ei näinud seda tulemas, eriti pärast probleeme Eestis ja muserdavaid kommentaare testikatsel,» alustas Clark.

«Aga see juhtus. Mingil määral oli Rally Estonia Oti jaoks piinlik. Meeskond andis talle auto, mis polnud piisavalt hea,» jätkas ralliekspert.

«Tänak andis endast alates esimesest katsest kõik ja rohkemgi veel. See ei tundunud reaalne, et nii on võimalik riskida 22 katset ja 322 kilomeetrit järjest. Auto käitumisest oli näha, et katastroof võis juhtuda igas kurvis. Hoolimata Hyundai ettearvamatusest suutis ta auto kuni lõpuni teel hoida,» oli Clark Tänaku esitusest hämmingus.

Toyota tiimiboss Jari-Matti Latvala võrdles eestlase sõitu Sebastien Loebi esitusega 2005. aasta Korsika rallil, kus ta võitis kõik kavas olnud katsed. Clarki arvates oli Tänaku hulljulge sõit isegi parem.

«Tänak tõi sellel rallil välja oma sisemise looma. Ta võitis selle ralli kõige julgema ja võimsama esitusega, mis ma näinud olen oma 20. aasta pikkuse ralliajakirjaniku karjääri jooksul,» võttis Clark oma ülistava hinnangu kokku.

Colin Clarki hinded:

Toyota sõitjad

Kalle Rovanperä (2.koht) 8/10

Esapekka Lappi (3. koht) 7/10

Elfyn Evans (4. koht) 6/10

Takamoto Katsuta (6. koht) 6/10

Hyundai sõitjad

Ott Tänak (1. koht) 10/10

Thierry Neuville (5. koht) 5/10

Oliver Solberg (katkestas) 0/10

M-Spordi sõitjad

Craig Breen (32. koht) 2/10

Gus Greensmith (7. koht) 5/10

Adrien Fourmaux (18. koht) 4/10

Pierre-Louis Loubet (katkestas) 5/10

Jari Huttunen (9. koht) 5/10

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles