Raplaga liitub Eesti koondise mängujuht, kuid lepingus on üks «aga»

Postimees Sport
Copy
Rait-Riivo Laane.
Rait-Riivo Laane. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti-Läti korvpalliliigasse kuuluv Rapla Avis Utilitas tatas, et on kaasanud uue hooaja plaanidesse Eesti koondise mängujuhi Rait-Riivo Laane. 29-aastane Laane mängis esmakordselt Rapla eest klubi päris esimesel hoojal ehk 2010. aastal.

Neljapäeva õhtul toimuval selle hooaja esimesel ametlikul treeningul tuleb väljakule ka Laane, kes tegi oma debüüdi klubi eest 12 aastat tagasi, kui oli alles 17-aastane.

«Raidi ajalugu Rapla korvpallikooliga ulatub aegadesse, kui ta mängis Kohila võistkonnas minikorvpalli Rapla poiste vastu ja EYBL-i koos Rapla poistega. Tema arengut Eesti üheks targemaks mängijaks on olnud huvitav jälgida,» ütles Rapla klubi juht Jaak Karp pressiteates.

«Üks tema eelmise hooaja võistkonnakaaslane iseloomustas Raidi mängulugemist sõnadega: «Rait teab, kuhu ma palli soovin enne, kui ma ise seda tean.» On rõõm, et mängija, kes teisi enda ümber paremaks teeb, ringiga taas kodus on,» lisas Karp.

Vahepealsetel aastatel mängis Laane Kreeka ja Rumeenia liigades. Möödunud hooajal täitis Laane tähtsat osa Viimsi/Sportlandi teekonnal Paf Eesti-Läti liiga medali vormistamisel.

Laane lepingus on siiski ka üks «aga». Augusti lõpuni tuleb olla tähelepanelik, sest kui Laane lauale peaks ilmuma mõni huvitav välismaine pakkumine, siis saab ta võimaluse lennata laia maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles