Topeltmõrva eest eluaegset vangistust kandnud kulturist pääses vabadusse

Postimees Sport
Copy
Kulturist. Foto on illustratiivne.
Kulturist. Foto on illustratiivne. Foto: Matt Marsh/SWNS/Scanpix

Eluaegset vanglakaristust kandnud kulturist Bertil Fox pääses pärast 25 aastat trellide taga vabadusse. Fox tunnistas end 1998. aastal süüdi ekstüdruksõbra Leyoca Browne’i ja tema ema Violet Browne’i mõrvas, kuid veerand sajandit hiljem anti talle armu.

Fox mõisteti vangi 30. septembril 1997 Saint Kitts ja Nevisel toimunud topeltmõrva eest. Aasta hiljem end süüdi tunnistanud mehele määrati esmalt hukkamine poomise läbi, kuid hiljem muudeti see eluaegseks vangistuseks.

Pärast 25 aastat trellide taga anti talle armu ning Fox lubati vabadusse. Nüüdseks 71-aastane Fox kolis Suurbritanniasse.

Tema sõber Gary Strydom, kes Foxi vabanemise uudisest Facebookis teatas, pidas vajalikuks märkida, et tegelikult oli kahe inimese surmani viinud sündmuste ahel õnnetusjuhtum.

«Relv ei kuulunud talle (Foxile – toim.) ja «õnnetuseni» viis rüselus. Seda kõike poleks juhtunud, kui naise käekotis poleks relva olnud. Kõik, mis pärast seda aset leidis, oli lintšimine, sest kohalikud tahtsid lunastust,» selgitas Foxi sõber Strydom oma versiooni.

Fox osales kulturismikarjääri jooksul mitmeid kordi Mr Universe ja Mr Olympia võistlusel. Parimal juhul tuli ta Mr Olympia jõuproovil viiendaks. Ta lõpetas tippspordi 1994. aastal, mil kolis Suurbritanniast Saint Kitts ja Nevise saartele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles