Tänaku ja Latvala jutuajamine päädis soomlase ootamatu avaldusega

Karl Mihkel Eller
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest

Ott Tänak noppis läinud nädalavahetusel Soome MM-rallil hooaja teise võidu, põhjanaabrite juures on ta aastate jooksul triumfeerinud kolm korda. Sama palju võite on Jyväskylä MM-etapil ette näidata ka Jari-Matti Latvalal. Nüüd Toyota tiimipealiku ametit pidav soomlane õnnitles ralli järel eestlast, kuid avaldas seejärel, et tahab tulevikus veel Kesk-Soomes toimuval võistlusel osaleda.

Ajalooliselt on Soome ralli olnud kodusõitjate valitseda. Välismaalastest on Soome etapi kolm korda võitnud vaid kaks meest, lisaks Tänakule ka Sebastien Loeb. Sama palju võite on kodukamaral sõidetaval WRC-etapil saanud ka Latvala, kes aktiivsele rallikarjäärile tõmbas joone alla 2019. aastal.

Soome MM-etapi järel õnnitles Latvala eestlast võidu puhul ning Tänak meenutas talle, et nüüd on nad mõlemad selle ralli kolm korda võitnud. Latvala ütles seejärel kavalalt, et ta kavatseb Soome MM-rallil tulevikus veel startida ning vihjas, et võib oma võidusaldot kasvatada.

Meenutus 2018. aastast, mil Ott Tänak (vasakult kolmas) võitis Soomes esimest korda. Jari-Matti Latvala (vasakult teine) oli toona kolmas.
Meenutus 2018. aastast, mil Ott Tänak (vasakult kolmas) võitis Soomes esimest korda. Jari-Matti Latvala (vasakult teine) oli toona kolmas. Foto: Toyota GAZOO Racing

«Ma tulen veel tagasi ja sõidan siin. Võib-olla juba järgmisel aastal, ma ei tea,» avaldas Ilta-Sanomat Latvala tsitaadi ning heitis valgust kuluaarides toimunud vestlusele Tänaku ja soomlase vahel.

«Siis pead oma sõna pidama,» ütles Tänak Latvalale. Viimane võitis karjääri jooksul 18 MM-etappi, Tänakul on seni 16 esikohta.

Toyota tiimipealik on sel aastal ka uut Toyota Yaris Rally1-autot testinud ning vihjanud, et võib ühel päeval selle roolis ka rajale tulla. Praegu hoiab ta kätt soojas 1990ndatel valminud Toyota Celicaga ning osaleb Soomes Historic-klassi rallidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles