MM-sarjas tuleb starti rekordiliselt Rally1-autosid

Karl Mihkel Eller
Copy
Sebastien Loeb M-Sport Fordi Puma Rally1-auto roolis.
Sebastien Loeb M-Sport Fordi Puma Rally1-auto roolis. Foto: Nikos Katikis/IMAGO/PanoramiC/Scanpix

Kuu aja pärast toimuval Kreeka MM-rallil tuleb starti 13 Rally1-autot, mis tähendab tänavu tutvustatud ralliautode põlvkonna uut rekordit. Stardinimekirja kroonib üheksakordne maailmameister Sébastien Loeb.

Pea poole vägevast rivist paneb välja M-Sport Fordi meeskond. Lisaks nende juba tavapärastele sõitjatele: Craig Breen, Adrien Fourmaux ja Gus Greensmith on stardis ka Pierre-Louis Loubet, Jourdain Serderidis ja sel aastal tiimile ainsa esikoha toonud Loeb.

Toyota paneb välja neli autot, mille roolis on Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Esapekka Lappi ja Takamoto Katsuta. Varasemalt sahistati, et startida võinuks ka valitsev maailmameister Sébastien Ogier, kuid seda ei juhtunud. Käimasoleval hooajal on kaks kuulsat prantslast – Loeb ja Ogier – startinud samadel rallidel, nüüd on neist stardis ainult Loeb.

Hyundaid esindavad jätkuvalt Ott Tänak ja Thierry Neuville, meeskonna kolmandas autos istub üle pika aja Dani Sordo, kes tegi oma viimase stardi Sardiinia rallil, kus sai kolmanda koha.

Akropolise ralli Kreekas sõidetakse 8.-11. septembrini. Lisaks Tänakule ja Järveojale tuleb eestlastest starti Georg Linnamäe koos briti James Morganiga, kes võistlevad WRC2 klassis. Juunioride seas ihub hammast MM-tiitlile Robert Virves, kelle kaardilugejaks on rootslanna Julia Thulin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles