Eesti ei andnud Fääri saartele võimalust ning avas EM-valiksarjas võiduarve

Postimees Sport
Copy
Eesti võrkpallikoondislased.
Eesti võrkpallikoondislased. Foto: Margus Ansu/Tartu Postimees/Scanpix

Eesti rahvusmeeskond kohtus täna Euroopa meistrivõistluste valiksarjas Fääri saartega ning võttis kindla 3:0 (25:11, 25:7, 25:15) võidu.

Nagu võis eeldada, ei suutnud vaid amatööridest koosnev Fääride meeskond suurt vastupanu osutada, teenides geimides 11, 7 ja 15 punkti, kirjutas volley.ee.

Mängu algus oli küll Eesti kontrolli all, ent Fäärid teenisid siiski ka oma rünnakuga punkte. Ent 8:6 eduseisult said eestlased siiski hoo üles, Robert Viiberi serviässast mindi juhtima 13:6 ning Renee Teppani võrgu kohalt maha löödud pall tegi seisuks 15:6. Geim läks Eestile 25:11. Eesti vastuvõtt 25 protsenti, rünnak 56 protsenti, blokiga saadi üks ja serviga kolm punkti. Märt Tammearult viis punkti.

Teise geimi algus oli parem, Henri Treiali asemel mängu tulnud Mart Naabri ja Alex Saaremaa blokid andsid Eestile 7:1 edu ja vastaste pikaks läinud servi järel oli eduseis 11:3. Markkus Keel vahetas geimi keskel välja Viiberi, Johan Vahter sekkus mängu Silver Maari asemel. Geimi lõpetas Teppani rünnak – 25:7. Eesti edukaimad olid Teppan ja Saaremaa kumbki kuus punktiga. Meie vastuvõtt oli 43 ja rünnak 76 protsenti, blokist saadi viis ja servilt kaks punkti.

Kolmas vaatus kulges sarnases rütmis eelmisega, Teppan viis Eesti 7:2 juhtima, vastased kasutasid mõtlemisaega. Mängu pikima pallivahetuse võtisid Fäärid, kahandades vahe 4:8-le, ent edasi käristasid eestlased taas edu suureks. Mängaega sai selles vaatuses ka Stefan Kaibald ja lõpuosas ka Karli Allik. Geim kuulus Eesti meeskonnale tulemusega 25:15.

Peatreener Fabio Soli ütles, et jäi meeste esitusega täna rahule. «Mida ma saan öelda. Huvitav. Me rääkisime sellest enne mängu, et väljakule tulles tuleb keskenduda enda võrkpallile, sest vastane ei ole tõenäoliselt just imelisel tasemel, mistõttu peame endale ise väljakutse esitama. Küsisin sidemängijatelt järgida kindlat teed ja nad üritasid vastavat mängu tekitada. Kõigis teistes olukordades, mida ma oskan öelda, tasemevahe on liiga suur. Meie tegime enda töö ära.»

Täna terve kohtumise platsil olnud Renee Teppani kohta lisas juhedaja: «Ma hindan Renee toodud energiat. Nagu oleme terve suve üritanud: meie soov on olnud mõned kogenud mängijad tagasi saada, sest nad saavad oma energiaga panustada ja annavad tähtsatel hetkedel kainet mõistust. Tal on turjal palju kogemusi ja võistkonnale võib see olla väga oluline, kui sul on kogenumad mängijad, kes oskavad teistmoodi tiimi juhtida, olulistel hetkedel vähem pinget tundes. Aga nagu te näete, siis ta ei ole veel kõige paremas vormis – mitte ainult oma õlaga, aga ka hüpetel.»

16 punktiga Eesti edukaimaks kerkinud Renee Teppan ise rääkis, et üle pika aja taas platsil olla oli suurepärane. «Tulemuse poolest väga palju rääkida pole, plaan oli üks ja kindel, et ajame oma asja. Parim respekt, mis me Fääri saate vastu näidata saime, oli see, et me andsime endast tänase päeva parima. Platsil olla on mõnus, oleme ausad, pole ammu saanud end välja elada ja ega see suve teine pool pole päris nii läinud nagu ma ise lootsin. Aga hetkel on nii ja olen õnnelik ja tänulik selle mängu eest,» lisas Teppan, kes usub, et pole oma parimast vormist väga kaugel.

Eesti meeskonna koosseis Fääride vastu:

Sidemängijad: Markkus Keel, Robert Viiber

Diagonaalründajad: Valentin Kordas, Renee Teppan

Nurgaründajad: Albert Hurt, Kristo Kollo, Stefan Kaibald, Märt Tammearu, Karli Allik

Temporündajad: Henri Treial, Alex Saaremaa, Mart Naaber

Liberod: Silver Maar, Johan Vahter

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles