Barcelonal on Lewandowski ja teiste staaride registreerimiseks jäänud vaid loetud päevad

Postimees Sport
Copy
Robert Lewandowski (paremal).
Robert Lewandowski (paremal). Foto: imago/Jan Huebner/Scanpix

Sel nädalavahetusel algab ametlikult Hispaania jalgpalli kõrgliigahooaeg, kuid sealsel suurklubi FC Barcelonal on jätkuvalt mitmed tähtmängijad registreerimata. Suvistest ostudest pole nimekirja kantud Robert Lewandowski, Raphinha ja Jules Kounde – põhjuseks La Liga karmid finantsreeglid.

Barcelonal on mäekõrgused võlad, mis ületavad miljardi piiri, kuid sellest vaatamata on suvel tehtud mitmeid suuroste. Rivaali Madridi Atletico president Enrico Cerezo küsib õigustatult: kuidas on see võimalik?

Vastus on lihtne: klubiboss Joan Laporta ostab-müüb vahetab ning proovib raha kokku kühveldada sõnaotseses mõttes igalt poolt. Lisaks teleõiguste müümisele kühveldatakse väiksemas koguses raha inimestelt, kes tahavad legendaarsel Camp Nou staadionil jalgpalli mängida (300 eurot inimese kohta) või pulma korraldada (alates 13 500 eurot).

Muredest hoolimata on Laporta lubanud, et kõik nende staarid pääsevad laupäeval Rayo Vallecanoga toimuvas hooaja avamängus nimekirja. Vaid mõne päeva pärast oleme targemad, mis trikkidega on Laporta oma lubaduse tõeks teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles