Kremli malemehike? Eesti ühes 156 riigiga aitas venelase taas pukki (9)

Christopher Krutto
Copy
Venelane Arkadi Dvorkovitš tegi rahvusvahelise maleliidu (FIDE) eesotsas nii head tööd, et valiti ametisse tagasi mäekõrguse eduga.
Venelane Arkadi Dvorkovitš tegi rahvusvahelise maleliidu (FIDE) eesotsas nii head tööd, et valiti ametisse tagasi mäekõrguse eduga. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/Reuters/Scanpix

Kui Ukraina naiskond Indias toimunud maleolümpial poodiumi kõrgeimale astmele tõusis, tundsid nad arusaadavalt rõõmu. Ent sisimas olid nad ka pettunud. Miks? Sest rahvusvahelise maleliidu (FIDE) presidendiks valiti taas venelane Arkadi Dvorkovitš.

Pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse on mitmed maailma alaliidud takistanud venelastel kõrgetel positsioonidel jätkamast. Näiteks rahvusvahelist vehklemisliitu (FIE) juhtinud Venemaa oligarh Ališer Usmanov pani juba märtsis ameti maha. Maleliit seda teed ei läinud. Presidendina jätkas 2018. aastal ametisse pääsenud Dvorkovitš, kes suutis möödunud nädalal peetud valimistel võtta täieliku seljavõidu – ta sai 157 häält vastaskandidaadi, ukrainlase Andri Barõšpoletsi 16 vastu.

«Jah, ma olen venelane ja olen teeninud oma riigi rahvast, kaasa arvatud Venemaa malekogukonda, kui olin Venemaa maleliidu esimees,» sõnas Dvorkovitš pärast valimisi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles