Läbi raskuste Rally1-autosse pääsenud soomlane võib saada uue võimaluse, kahekordne maailmameister näeb selle nimel vaeva

Christopher Krutto
Copy
Jari Huttunen.
Jari Huttunen. Foto: IMAGO/Lehtikuva/Scanpix

Soome rallipiloot Jari Huttunen tegi möödunud nädalavahetusel koduradadel debüüdi Rally1-auto roolis, kuid see ei läinud nii, nagu loodeti.

Huttunen ei suutnud oma kiirust Soomes korralikult näidata, kuid selles polnud ta ise süüdi. Nimelt vaevasid 28-aastase rallisõitja autot tehnilised probleemid, mis ei lasknud tal tempokalt sõita.

Huttunen võistles soomes M-Spordi valmistatud Ford Pumaga ning maksis selle eest umbes 200 000 eurot. Enda sõnul sai ta maksimumi välja panna neljal kiiruskatsel. Rallil sõideti neid 21 (algselt oli kavas 22, kuid viies kiiruskatse tühistati publiku allumatuse tõttu – toim).

Seetõttu lubas tema mänedžer Marcus Grönholm – kes on ise kahekordne autoralli maailmameister – kohtuda M-Spordi omaniku Malcolm Wilsoniga, et arutada soomlasele asendusrallit, sest Huttunen kogus läbi raskuste raha kokku ning masin ei töötanud nii, nagu oleks pidanud, kirjutab Rallit.fi.

«Eks ole pärast rallit näha, mis me teha saame. Muidugi soovime võimalusi anda, aga need ei tööta alati. Kahjuks ralliga on seotud riskid ja tehnilised probleemid võivad üles kerkida. Kõik meie autod olid samal tasemel ette valmistatud,» sõnas M-Spordi rallitiimi pealik Richard Millener.

Kas või millal Huttunen uuesti Rally1-auto rooli pääseb, pole teada. Järgmisel nädalal sõidetaval Belgia MM-rallil on ta stardis Ford Fiesta Rally2-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles