Eesti-mängude järel NBA staarid kampa saanud Leedu koondis nüpeldas armutult Soomet (1)

Christopher Krutto
Copy
Jonas Valanciunas (nr 17) palli Soome vastu läbi korvirõnga surumas.
Jonas Valanciunas (nr 17) palli Soome vastu läbi korvirõnga surumas. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Korvpalli Euroopa meistrivõistlusteni on jäänud natuke üle kahe nädala ning koondised peavad usinalt sõpruskohtumisi. Leedu näitas eile Soome üle võimu.

Kui eelmine nädal suutis nelja põhimeheta mänginud Eesti Leedule kõvasti vastu punnida ning lõpuks saadi napp 88:90 kaotus, siis Soome jäi leedukatele selgelt alla. Tõsi, nüüd olid leedukatel kasutada ka NBA mehed.

Jõuvahekorrad pandi paika juba esimesel veerandil, mille Leedu võitis 29:9. Soomlased enam mängu tagasi ei saanudki ning lõpuks võttis Leedu 87:52 võidu.

Nende parimaks kerkis NBA täht Jonas Valanciunas, kelle arvele jäi 18 punkti ja 10 lauapalli.

Teda toetasid 10 silmaga Domantas Sabonis ja Kristupas Žemaitis.

Soomlaste parimana viskas 12 silma Oliviere Nkamhoua.

Kaks koondist kohtusid ka üleeile. Selles kohtumises jäi Leedu peale 76:61.

28. augustil saab Soome koondist näha ka Tallinnas, kui põhjanaabrid tulevad meile külla MM-valikmängu raames.

Võistlustules olid eile õhtul ka Kreeka ja Ukraina, kes kuuluvad EMil Eestiga samasse alagruppi.

Esimene neist tõestas, et kui Kreekal ei ole kasutada Giannis Antetokounmpot, siis võib nendega mängida küll. Kui mõned päevad tagasi alistas Kreeka maailma ühe parima mängija toel Hispaania 86:70, siis eilsest kohtumisest jäi Antetokounmpo põlvevigastuse tõttu kõrvale.

Hispaanial õnnestus võtta 87:80 võit. Suurimat rolli mängis selles Willy Hernangomez, kes lõpetas mängu 23 punkti ja 10 lauapalliga. Tema vend Juancho Hernangomez sai samuti kirja kaksikduubli (10 punkti ja 10 lauapalli).

Kreeklaste poolelt säras eredaimalt Dimitris Agravanis, kelle arvele jäi 24 punkti. Hea esituse tegi ka Nick Calathes, kelle arvele jäi 8 silma, 5 lauapalli ja 8 resultatiivset söötu.

Ukraina pidi tunnistama Türgi 96:70 paremust. Kusjuures Türgi tegi sotid selgeks juba avaveerandiga, mis võideti 25:12. Ukrainal enam vahe tagasi mängida ei õnnestunudki.

Türgi parimaks kerkis 17 punktiga Cedi Osman. Teda toetasid 15 silmaga Alperen Sengun ja 14 punktiga Furkan Korkmaz. Ukraina parim oli 16 silmaga Artem Pustovi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles