Putini toetajast Vene suusataja olümpiakomitee presidendile: ma tahan näha su nägu, kui medali mulle kaela riputad (4)

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Venemaa president Vladimir Putin surumas kätt Pekingi olümpial kulla võitnud suusataja Veronika Stepanovaga.
Venemaa president Vladimir Putin surumas kätt Pekingi olümpial kulla võitnud suusataja Veronika Stepanovaga. Foto: EPA/Scanpix

Pekingis murdmaasuusatamises olümpiavõitjaks kroonitud Veronika Stepanova ootab rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) presidendilt Thomas Bachilt otsust, et venelased saaksid uuesti võistlustel osaleda.

Bach ütles intervjuus Saksamaa ajalehele Bild, et ei toeta täielikult Vene sportlastele kehtestatud sanktsioone.

ROKi presidendi avaldusele reageeris Stepanova, kes kirjutas oma Instagrami kontol, et soovib järgmistel olümpiamängudel medali kaela saada just Bachilt. «Härra Bach, ma luban teile, et treenin päevas kolm korda, kui just teie, mitte keegi teine, paneb mulle olümpial medali kaela. Ma ei oska teie eest küll rääkida, aga mulle valmistaks rahuldust, kui teie nägu sellel hetkel näeksin,» kirjutas Stepanova.

21-aastane venelanna on ka varem aktiivselt kaitsnud president Vladimir Putini käitumist. «Võimuvahetust ei toimu. Ainult venelased saavad otsustada, kuidas soovime elada ja kes meie liider on. Välismaalaste arvamus on viimane asi, mis meid huvitab,» vastas Stepanova Norra suusataja Emil Iverseni kommentaarile, et sanktsioonid venelaste vastu peaksid kestma nii kaua, kuni Putin ametis on.

Stepanovast sai Pekingis aegade noorim murdmaasuusatamise olümpiavõitja, olles Venemaa olümpiakoondise naiskonna ankur neli korda viie kilomeetri teatesõidus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles