EMile saabuv torm ähvardab eestlaste plaanid uppi lüüa

Christopher Krutto
Copy
Äikesetorm. Pilt on illustratiivne.
Äikesetorm. Pilt on illustratiivne. Foto: Sam Whitfield/UK Weather Chase/Scanpix

Kuigi Müncheni kergejõustiku EMil on enamasti oodata parajat kuumalainet ning temperatuurid alla 30 kraadi naljalt ei lähe, siis esmaspäev võib tulla maha korralik paduvihm.

Nimelt lubab ilmaennustus esmaspäevaks vihma, äikest ja tugevaid tuuli. «On oht äikeseks ja ebastabiilseks ilmaks. Äikesetorme on üle Saksamaa,» rääkis meteoroloog Ilkka Alanko Iltalehtile. Tema sõnul võib maha tulla kümneid millimeetreid vihma.

See oleks omakorda halb uudis Eesti maratoonaritele Tiidrek Nurmele, Roman Fostile ja Kaur Kivistikule, kes eelistaksid just kuuma ilma.

«Praegu näitab, et stardi ajal ehk kell 11.30 on pilvine ja 23 kraadi,» sõnas Nurme laupäeval, lisades, et kui selline stsenaarium peakski käiku minema, soosib see pigem teisi koondisi. Tõsi, nüüd ennustatakse veelgi ekstreemsemat ilma.

«Minul ja Romanil on kogemused all, kuidas karmides tingimustes võistelda. Doha MM, Tokyo olümpia ja tegelikult ka Berliini EM olid väga palava ilmaga. Meil on aga hea ja väljatöötatud süsteem, kuidas sellega toime tulla ja oleme ka õnnestunud,» jätkab ta ega varjagi oma pettumust madalama termomeetrinäidu osas.

«Jahedus teeb jooksu kiiremaks ja vähendab meie šansse ehk sisimas lootsin, et tuleb hullem [ilma]versioon. Samas, loodame, et tänu jahedusele jääb mõnel siis rohkem elupäevi alles,» näeb ta halvas ka head.

Loe pikemalt, mida Eesti maratoonarid EMi eel rääkisid SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles