Laas jäi põneva lõpplahenduse saanud EMi grupisõidus esikümnest napilt välja

Karl Mihkel Eller
Copy
Meeste maanteeratta grupisõidu finiš. Keskel on käed püsti tõstnud võitja Fabio Jakobsen.
Meeste maanteeratta grupisõidu finiš. Keskel on käed püsti tõstnud võitja Fabio Jakobsen. Foto: INA FASSBENDER/AFP/Scanpix

Münchenis toimuval jalgratturite Euroopa meistrivõistlustel oli pühapäeval kavas meeste maanteeratta grupisõit, kus tihedas grupifinišis võttis võidu hollandlane Fabio Jakobsen (4:38.49). Parim eestlane oli 12. koha saanud Martin Laas.

209,4 km pikkune grupisõit lõppes põneva finišiga Müncheni kesklinnas, kus võidu võttis Hollandi koondislane Jakobsen. Teiseks tuli prantslane Arnaud Demare ja kolmandaks belglane Tim Merlier.

Grupi esimeste sekka suutis pääseda ka Laas, kuid otsustavatel meetritel ta kõige kõrgemasse mängu sekkuda ei suutnud ning jäi esikümnest napilt välja.

Tegemist on eestlaste läbiaegade paremuselt teise tulemusega täiskasvanute tiitlivõistluste. Viis aastat tagasi sai Taanis Herningis toimunud EMil seitsmenda koha Aksel Nõmmela.

Kokku oli tänavu grupisõidus võistlustules viis eestlast. Tanel Kangert sai 62. (+0.29), Norman Vahtra 63. (+0.29), Oskar Nisu 85. (+1.21) ja Karl Patrick Lauk 94. (+2.10) koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles