Eestlased tulid bridžis noorte maailmameistriks (1)

Postimees Sport
Copy
Albert Pedmanson (vasakult tiene) ja Jasper Vähk (paremal).
Albert Pedmanson (vasakult tiene) ja Jasper Vähk (paremal). Foto: Eesti turniiribridžiliit

Eesti U16 noored tulid Itaalias bridži maailmameistriteks võistkondlikus arvestuses. Eesti sai bridži maailmameistrivõistlustelt (peetud alates 1937) läbi ajaloo esimese medali, kui Albert Pedmanson (15) ja Jasper Vähk (14) oma võistkonnaga võitsid kuldmedali noorte avatud maailmameistrivõistlusel bridžis Salsomaggiores, Itaalias.

Eesti noorte meeskonnakaaslased olid Anshul Bhatt (13) Indiast ja Darwin Li (14) Kanadast. Võistkond alistas veenva ülekaaluga (140:45) poolfinaalis värskelt juulis Hollandis Euroopa meistriks tulnud Poola koondise ning finaalis alistati äärmiselt tasavägises heitluses USA kuni 16-aastaste noorte esindusvõistkond (126:103).

Kui bridži maailmameistrivõistlustel avatud klassis on pikk ajalugu, siis noorte ja juunioride maailmameistrivõistlusi on peetud alates 1987. aastast. Selle võiduga sai Eestist 50. medaliriik bridži maailmameistrivõistluste ajaloos.

Juulis Hollandis Euroopa noorte võistkondlikel meistrivõistlustel kvalifitseerus Eesti U16 võistkond esmakordselt koosseisus Jasper Vähk, Albert Pedmanson, Eleliis Orma, Stella Brita Allas, Hüüp Sepp ja Pauls Olafs Straume rahvuskoondiste maailmameistrivõistlustele.

Pedamson on ka Eesti meister males U18 vanuseklassis ning tegeleb tõsiselt ka jalgpalliga. Vähk on võitnud mitmeid üleriiklikke matemaatikavõistlusi, sealhulgas 7. klassi poisina 9. klasside vabariikliku matemaatikaolümpiaadi käesoleval aastal ning mängib aktiivselt korvpalli.

Bridži populaarsus Eestis noorte hulgas on kasvamas, aktiivseimaks tugipunktiks Eestis on Tartu. Toimuvad iganädalalased klubiturniirid paljudes Eesti linnades. Juunioridele (kuni 26) on osalemine kõikidel võistlustel Eestis tasuta. Toimuvad laagrid ja koolitused noortele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles