Gert Krestinov võitis EM-etapi

Postimees Sport
Copy
Gert Krestinov
Gert Krestinov Foto: MXGP

Hyvinkää krossirajal toimus sel nädalavahetusel EMX Open klassi Euroopa meistrivõistluste viies etapp. Sel hooajal varasemalt kahel etapil osalenud ja kõvasti ebaõnne seal kogenud Gert Krestinov suutis sel nädalavahetusel kaks ilusat sõitu teha ning teenida magusa etapivõidu.

Pehme pinnasega Hyvinkää krossirajal tundis Krestinov (Honda) end kui kodus ja seda näitas juba ajasõit, kus ta sai kirja teise ringiaja soomlase Juuso Matikaineni (Husqvarna) järel. Lisaks Krestinovile osalesid eestlastest etapil veel ka Erki Kahro (Husqvarna) ja Anderso Lusbo (Husqvarna), kes said ajasõidus vastavalt seitsmenda ja üheteistkümnenda koha.

Laupäeval peetud esimeses võistlussõidus tegi Krestinov kohutava stardi ja avaringil oli ta alles teises kümnes. Rajal oli ta aga selgelt kiireim sõitja ja iga ringiga hakkas ta ettepoole tõusma. Poolel maal tõusis Krestinov juba kolmandale kohale ilusa sõidu alguse teinud Kahro seljataha.

Mõne ringi pärast sõitis Krestinov Kahrost mööda ja tõusis juba teisele kohale. Esikohal sõitnud sarja liidri Jose Butroniga (Hispaania, KTM) oli vahe sellel hetkel aga juba ligi 20 sekundit. Gert suutis vahe praktiliselt kinni sõita, kuid võidu eest tal võidelda ikkagi ei õnnestunud ja sõidu lõpetas ta Butroni järel teisena. Kolmandana lõpetas sõidu Matikainen

Enamuse sõidust esikolmikus püsinud Kahro langes lõpuks aga seitsmendaks. Teises kümnes sõitu alustanud Lusbo näitas rajal samuti väga head kiirust ja ta suutis lõpuks viiendaks tõusta.

Pühapäeva hommikul toimunud teises võistlussõidus suutis Krestinov korraliku stardi teha ja ta võttis Mattikaineni järel sisse teise positsiooni. Soomlane suutis meie meest ligi neli ringi enda seljataga hoida, kuid siis tegi Krestinov möödasõidu ja tõusis sõidu liidriks. Soomlane vastu võidelda enam ei suutnud ja meie mees läks vaikselt tal eest ära.

Sõidu lõpu poole suretas Krestinov küll korraks tsikli välja, kuid õnneks käivitus see kiiresti ja esikoht ohtu ei sattunud. Krestinov võttis võidu ja teenis sellega esikoha ka etapi kokkuvõttes. Tugeva sõidu tegi slovakk Thomas Kohut (KTM), kes tegi mitmeid möödasõite ja tõusis viimasel ringil teiseks. Sõidu lõpus väsinud Matikainen pidi leppima kolmanda kohaga.

Taas tegi korraliku esituse Lusbo, kes vaatamata tossavale tsiklile lõpuks kuuendana finishisse jõudis. Erki Kahro läks kehvasti juba stardist alates ja kuuendal ringil katkestas ta sõidu sootuks.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Gert Krestinov, teiseks tuli 43 punktiga Butron ja kolmandaks 40 punktiga Kohut. Lusbo tuli 31 punktiga viiendaks ja Kahro 14 punktiga 14. kohale.

Ilusa tulemusega tõusis Krestinov sarja kokkuvõttes 76 punktiga kaheksandale kohale. EMX Open klassi liidrina jätkab Butron, kellel on koos 193 punkti. Teisel kohal on 167 punktiga Kohut ja kolmandal kohal 156 punktiga Michael Sander (Austria, KTM).

EMX 250 klassis olid meie meestest võistlustules Meico Vettik (KTM) ja Kaarel Tilk (Husqvarna). Ajasõidus suutis Vettik välja sõita kümnenda ringiaja ja Tilk kolmekümneteise. Laupäeval toimunud avasõitu alustas Vettik esikümne piirilt ja seal püsis ta enamuse sõidust.

Parimal hetkel suutis Vettik üheksandale kohale tõusta, kuid finishisse jõudis ta kümnendana. Tilk sõitis enamuse sõidust kolmanda kümne lõpus ja finishisse jõudiski ta 30. kohal. Võidu teenis belglane Lucas Coenen (Husqvarna), teine oli Camden Mc Lellan (LAV, KTM) ja kolmas Haakon Osterhagen (Norra, Fantic).

Teises sõidus oli Vettiku start kehvem ja stardi järel oli ta alles kahekümnenda koha piirimail. Lisaks tegi ta sõidu alguses veel ühe sõiduvea ning see tegi kõrge koha püüdmise väga raskeks. Meico suutis sõidu teises pooles aga ennast kokku võtta ja ta parandas kõvasti positsiooni ning jõudis finishisse lõpuks kümnendana.

Teises sõidus tegi parema etteaste Tilk, kes sõidu esimeses pooles viimasel punktikohal püsis, kud lõpuks tuli tal ikkagi leppida 22. kohaga. Kindla esikoha teenis taas Coenen, teine oli Andrea Bonacorsi (Itaalia, Yamaha) ja kolmas Cornelius Toendel (Norra, Fantic).

Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 22 punktiga seitsmendale kohale, Tilk sai kirja 25. koha. Esikoht läks 50 punktiga Coenenile, teine oli 40 punktiga Mc Lellan ja kolmas 37 punktiga Bonacorsi. Sarja kokkuvõttes tõusis Vettik 130 punktiga kümnendale kohale. Liider on 343 punktiga Rick Elzinga (Holland, Yamaha), teisel kohal on 303 punktiga Toendel ja kolmandal kohal 283 punktiga Coenen.

EMX 125 klassis suutsid finaalikoha taga kolm eestlast. Parim oli ajasõidus meie poistest Tristan Uiga (KTM), kes esimeses grupis 12. aja sõitis. Finaalsõitudesse pääsesid veel ka Sebastian Leok (Husqvarna) ja Romeo Pikand (KTM). Ainsana ei pääsenud edasi Richard Paat (KTM).

Esimeses võistlussõidus tegi ilus sõidu Uiga, kes kogu sõidu punktkoha piiril võitles ja lõpuks 17. koha teenis ning esimesed punktid kirja sai. Sebastian Leok jäi 23. kohale ja Romeo Pikand 29. kohale. Avasõidu võitis hollandlane Ivano Van Erp (Yamaha), teine oli Karlis Alberts Reisulis (Läti, Yamaha) ja kolmas Cas Valk (Holland, Fantic).

Teises sõidus tegi Uiga kahjuks väga kehva stardi. Ta suutis küll kõvasti kohti parandana, kuid kahjuks jäi ta esimesena ikkagi punktikohalt välja, sõidu lõpetas ta 21. kohal. Kohe tema seljataga 22. kohal lõpetas sõidu Leok. Pikandi sõit jäi pooleli juba avaringil. Võidu teenis taas Van Erp, teiseks tuli Valk ja kolmandaks Karlis Alberts Reisulis.

Etapi kokkuvõttes tuli Uiga 4 punktiga 21. kohale. Leok sai kirja 27. koha ja Pikand 40. koha. Esikoht läks 50 punktiga Van Erpile, teine oli 42 punktiga Valk ja kolmas 42 punktiga Reisulis. Sarja kokkuvõttes läks Uiga nelja punktiga 57. kohale. Liidrina jätkab Valk, kellel on koos 363 punkti. Talle järgnevad vennad Reisulised, teisel kohal on 314 punktiga Karlis Alberts ja kolmandal kohal 301 punktiga Janis Martins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles