VIDEO ⟩ Kurioosum: tenniseässal on soolas kopsakas trahv, sest ta ei käinud tualetis

Postimees Sport
Copy
Casper Ruud.
Casper Ruud. Foto: ANDRE PICHETTE/EPA/Scanpix

Norra tenniseäss Casper Ruud (WTA 7.) sai Montreali ATP-turniiril trahvi väga kentsaka asja pärast. Ta palus kohtunikult pausi, et minna tualetti. Väljakule naastes olid tal seljas uued riided ning kuna ta ei käinud WCs, siis see on reeglite rikkumine.

Ruud palus tualetipausi pärast avasetti, mille ta kiires lõppmängus Roberto Bautista Aguti (ATP 18.) vastu kaotas. Mees käiski väljakult ära, kuid selgus, et tualetti ta ei külastanud. Kohtunik tegi talle sellekohase märkuse, kuid lihtsalt noogutamise asemel otsustas Ruud vaielda.

«Aga kui ma pean aluspesu vahetama, mis ma siis teen? Vahetan väljakul või?» küsis Ruud, mille peale kohtunik selgitas, et kui küsitakse tualetipausi, siis tuleb sinna ka minna, mitte ei või lihtsalt riideid vahetama minna.

Seda tõdesid ka kommentaatorid ja fännid Twitteris, et põhimõtteliselt oleks kogu olukord lahenenud, kui Ruud oleks lihtsalt tualeti uksest sisse astunud. «See tundub naeruväärne, et tualetis käimist tuleb lihtsalt teeselda,» märkisid kommentaatorid.

Reeglite järgi peaks 23-aastane Ruud saama ligi 3000 euro suuruse trahvi. Siiski, kuna ta eksis spordimeheliku etiketi vastu, siis võib ta trahvimäär tõusta 20 000 euroni.

Sellest hoolimata alistas Ruud veerandfinaalis Aguti 6:7, 7:6, 6:4. Järgmises ringis kaotas ta aga poolakale Hubert Hurkaczile (ATP 10.) 7:5, 3:6, 2:6.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles